Vlaams Parlement moet symbolische schadevergoeding betalen aan Sihame El Kaouakibi

El Kaouakibi vroeg parlementaire medewerkers aan maar kreeg ze eerst niet. Photonews

Uncategorized

Nederlandse gemeente overweegt onteigening van privéwoningen voor opvang asielzoekers

Wannes Neukermans

De Nederlandse gemeente Haarlemmermeer is op zoek naar opvangplaatsen voor honderden asielzoekers en statushouders (mensen die net een verblijfsvergunning hebben gekregen). Het gemeentebestuur wil niet enkel gebouwen die eigendom zijn van de gemeente inrichten, maar onderzoekt ook de optie om panden van ondernemers en particulieren (tijdelijk) in beslag te nemen.

In Nederland is er recent de controversiële ‘asieldwangwet’ gestemd, die ervoor zorgt dat gemeenten kunnen worden verplicht om asielzoekers op te vangen. De Nederlandse overheid kan zo gemeentebesturen verplichten om opvangplaatsen te creëren voor asielzoekers. Verschillende functionarissen meldden daarbij dat “gedwongen onteigening” niet uitgesloten zou zijn, als laatste redmiddel om opvangplek te creëren.

Dwang wordt niet uitgesloten

De gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) moet 607 asielzoekers opvangen en kocht daarvoor al een leegstaand hotel (kostprijs 28 miljoen euro). Maar dat is lang niet voldoende. Voor de overige opvangplaatsen onderzoekt de gemeente haar eigen locaties (loodsen, sporthal…), maar wil ze ook aankloppen bij haar inwoners.

Verschillende eigenaars van panden in Haarlemmermeer werden al gecontacteerd om – tegen een vergoeding – hun panden vrij te geven voor huisvesting. Als eigenaars niet willen meewerken, zou het Haarlemmermeers bestuur dwang niet uitsluiten. “Als eigenaren niet mee zouden willen werken, zou hun bezit zomaar onteigend kunnen worden”, klinkt het in Haarlems Dagblad.

Crisis vergelijkbaar met België

Samen met Luxemburg, Oostenrijk en België is Nederland één van de Europese landen die momenteel kampt met een gigantische asielcrisis. In deze landen zijn er een enorm aantal asielaanvragen, zeker vergeleken met de aanvragen in andere Europese landen. Aan het Nederlandse aanmeldcentrum Ter Apel hebben een tijd asielzoekers op straat moeten kamperen, vergelijkbaar met de situatie aan Klein Kasteeltje.

De Nederlandse overheid heeft al enkele verregaande maatregelen genomen om meer opvang te creëren: zo krijgen asielzoekers voorrang op de sociale huurmarkt en worden gemeenten verplicht om asielzoekers op te vangen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/nederlands-mensenrechteninstituut-indirect-onderscheid-op-grond-van-ras-mag-om-vluchtelingen-voorrang-te-geven-op-sociale-huurmarkt/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

15 gedachten over “Nederlandse gemeente overweegt onteigening van privéwoningen voor opvang asielzoekers”

  1. Alle discriminatie is goed om asieleisers hun zin te geven, zouden ze de politiekers eens hetzelfde respect opbrengen voor hun eigen belastingbetalers, het zou veel mooier wonen zijn hier. Linkse politici zijn de grootste racisten met zelfhaat.

  2. Iedere parlementair en ambtenaar moet 2 asielzoekers opvangen en afstand doen van ’the major bedroom’.

    Tot ze het begrepen hebben.
    Bovendien wordt er aangepaste voeding verwacht.
    Die lui moeten ook de sleutels van de betere auto krijgen als ze hierom vragen.
    De badkamer is enkel gereserveerd voor de gasten.
    Het ontbijt is tussen 7 en 11.

  3. Zoiets kan toch niet, landen met een degelijke sociale zekerheid krijgen alle zogenaamde asielzoekers (de meesten zijn gelukzoekers) over zich heen. We moeten dus de sociale zekerheid op één of andere manier kunnen ontdubbelen, zeker voor diegenen die niet bijdragen. Met de overheidsschuld die België nu al heeft, door het wanbeleid van de regering De Croo, kunnen we eigenlijk geen miljoenen blijven stoppen in nieuwe asielzoekers. Laat ons de Dublin akkoorden letterlijk toepassen en naar de EU stappen om een spreiding op te eisen.

  4. Communisme ten top. Walgelijk, ziekelijk, stuur die mensen terug waar ze horen te zijn en daar het land opnieuw opbouwen…
    Dit kan toch niet dat wij onze huizen moeten afstaan voor vreemden, …
    Heb je al 1 arabier (islammiet met geld) horen zeggen dat ze naar ginder mogen gaan, NOPE, want ze zijn geen meerwaarde…tot daar dus de naastenliefde van islammietjes…
    Schaam u diep Nederlandse politici, communisme dient verband te worden, dit moet in een cordon sanitaire…

  5. Natuurlijk is Werner woest. Net zoals ik ! Waar gaan we naartoe zeg, als die asiel idioterie maar blijft escaleren ! Welke criminelen houden het tegen om de wetten die er al zijn toe te passen, en eventueel nieuwe te maken zoals het Australisch model. Wie illegaal het land binnenkomt krijgt geen opvang of heeft recht op een asielprocedure en wordt OGENBLIKKELIJK terug buiten Europa gezet. Hoe moeilijk kan dit toch zijn ! Als een land in een crisis zit zoals een oorlog zijn democratische onderhandelingen en overleg dodelijk. Dan moet er een hoofdcommando snel beslissen en reageren. Stel dus een topman aan die deze idiocracy oplost en over de hoofden van alle “democraten” en partijen heen beslist en acties beveelt. IK BEN KANDIDAAT !! Ik wil het zelfs gratis doen !

  6. Hoeveel zijn er al “opgevangen” in de hoofdkwartieren van de politieke partijen en bij politici van die partijen die deze wet gestemd hebben? Of is het zoals hier in Vlaanderen weer de werkende bevolking die ervoor moet opdraaien?

  7. Wel , indien er toch woningen ” in beslag moeten genomen worden ,” , dat men begint met de woningen van de raadsleden die dit goedgekeurd hebben . En de woningen van de parlementsleden van de regeringspartijen . En dit natuurlijk aan een gunstprijs die beneden de marktwaarde ligt .

  8. “Discriminatie op basis van autochtone afkomst en op grond van nationaliteit” is blijkbaar politiek-correcte, autodestructieve zelfhaat. “Vreemd volk eerst, Eigen Volk kan verrekken” zeker ?????!!!!!

Plaats een reactie

Delen