Europa wil eigen windmolensector bevoordelen, ook al kost dat consument meer

De EC stelt een reeks maatregelen voor die de windmolensector moeten bevoordelen. Shutterstock

Uncategorized

Ondanks aanhoudende protesten stemt Franse senaat voor verhoging pensioenleeftijd naar 64 jaar

Wannes Neukermans

De Franse senaat heeft zaterdagnacht voor de in Frankrijk omstreden pensioenhervorming gestemd, waardoor donderdag de wet mogelijk goedgekeurd wordt. Intussen blijven duizenden mensen protesteren tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar.

“Een beslissende stap om een hervorming te bewerkstelligen die de toekomst van onze pensioenen zal waarborgen. Volledig toegewijd om een definitieve goedkeuring in de komende dagen mogelijk te maken”, tweette de Franse premier Elisabeth Borne na de stemming, die heel wat voeten in de aarde had.

Van 62 naar 64 jaar

De Franse regering wil de pensioenleeftijd verhogen van 62 naar 64 jaar, waarbij een volledig pensioen een 43 jaar lange loopbaan vereist vanaf 2027. De senaat heeft de hervorming aangenomen met 195 stemmen voor en 112 tegen.

In Frankrijk ligt de wettelijke pensioenleeftijd momenteel op 62 jaar, de laagste leeftijd van Europa. Als de pensioenleeftijd verhoogd wordt naar 64 jaar, zullen enkel Zweden en Estland lagere pensioenleeftijden hebben (63 jaar). In Bulgarije geldt voor vrouwen een pensioenleeftijd van 62 jaar.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/vrouwelijke-volksvertegenwoordigers-rn-krijgen-bericht-dat-hun-kind-in-ziekenhuis-ligt-in-poging-om-hen-weg-te-lokken-van-stemming/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen