Good Move, belastingen en veiligheid doen ondernemers overwegen om uit Brussel te verhuizen

Brusselse ondernemers overwegen een verhuis. Shutterstock

PAL CAST

PAL CAST. Auteur Thierry Debels over ‘1985’: “Strategie van de spanning is slechts één van 30 hypotheses over Bende van Nijvel”

Stijn Derudder

De serie ‘1985’ van de VRT zit erop. ‘1985’ is een fictiereeks over ‘de Bende van Nijvel’ gebaseerd op waargebeurde feiten. Vandaag spreek ik met auteur en journalist Thierry Debels die een kenner is van het dossier-Bende van Nijvel. Debels schreef op deze website al meerdere malen over de Bende van Nijvel.

Beluister hieronder de podcast, surf naar palcast.be of zoek naar ‘PAL CAST’ in uw favoriete podcastapp.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/1985-feit-en-fictie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

5 gedachten over “PAL CAST. Auteur Thierry Debels over ‘1985’: “Strategie van de spanning is slechts één van 30 hypotheses over Bende van Nijvel””

  1. Het verbaast mij enigszins dat men voor de rol van Madani Bouhouche de “Belgische” acteur Roda Fawaz heeft gebruikt (Libanese afkomst, krijgt doorgaans “Arabische” rollen). M.Bouhouche was de zoon van een Algerijnse vader en een Belgische moeder, en zag er qua uiterlijk helemaal niet zo Arabisch uit (en kijk ook maar ’s naar vroegere foto’s waar hij jonger is en zonder zijn systemische zonnebril op staat). Van de linkse makers van 1985 zou ik in roerige woke-tijden verwachten dat ze daarvoor één van de vele vrijwillige “witte” idioten zouden gecast hebben, en deze “laten boeten” om zo’n criminele rol te spelen. Als de eerste de beste Marokkaan-“Belg” die zich geviseerd voelt Bouvijn en Wallyn een proces aandoet laat ik de champagne knallen.

  2. In 1992 of zoiets was er een 3-delige reeks op BBC over het Gladio netwerk en de “Brabant killers” zoals de bende in het buitenland genoemd wordt. Men kan deze nog steeds herbekijken op YouTube. Getuigenissen van tientallen buitenlandse operatives en spionnen over hoe de CIA de verloning van het Gladio netwerk op zich nam omdat Gladio ouder is als de CIA zelf. Hoe in het buitenland exact dezelfde terreur ervoor moest zorgen dat mensen zich van de staat afhankelijk maakten. Over de wapens die overal begraven lagen. Over de aanslagen van de bende van Nijvel waarvan iedereen in het buitenland weet dat ze gepleegd werden door en met medeweten van de overheid, maar hier in België de journalistiek in de pocket zit van de overheid en men je moedwillig dom houdt.

Plaats een reactie

Delen