Prof UGent maakt pistoolgebaar richting Van Grieken: "Mijn grootouders schoten fascisten en nazi's gewoon af"

Tom Van Grieken en Jan Dumolyn. Twitter

Binnenland politiek

Prof UGent tegen Van Grieken: “Mijn grootouders waren verzetsstrijders en schoten fascisten gewoon dood”

Anton Schelfaut

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken overweegt een klacht in te dienen tegen professor Jan Dumolyn (UGent), nadat die laatste hem met de dood bedreigd zou hebben. Het incident vond plaats op een jobbeurs van studentenvereniging Politeia in Gent, waar ook Vlaams Belang een standje uitbaatte. “Mijn grootouders waren verzetsstrijders en die schoten fascisten dood”, zou Dumolyn hebben gezegd.

In het Universiteitsforum (Ufo) van de UGent vond dinsdagmiddag een jobbeurs van de Gentse studentenvereniging Politeia plaats, waar ook Vlaams Belang een standje uitbaatte. Van Grieken neemt vanavond deel aan een debat van diezelfde studentenvereniging en kwam daarom eens poolshoogte nemen.

Op de jobbeurs werd hij echter aangeklampt door professor Jan Dumolyn (UGent), die in 2012 en 2018 bij de Gentse gemeenteraadsverkiezingen op een lijst van de PVDA stond. Dumolyn vroeg Van Grieken wat hij zou doen met een “extreemlinkse prof” zoals hij, als de Vlaams Belang-voorzitter in 2024 aan de macht zou komen. Na een kort debat tussen beide heren benadrukte Dumolyn dat hij niet bang is. “Mijn grootouders waren verzetsstrijders en die schoten fascisten gewoon dood”, zou hij hebben gezegd. Daarbij zou hij volgens Van Grieken met zijn hand een pistoolgebaar hebben gemaakt, waarna hij wegwandelde.

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1633134042731229186

Klacht tegen Dumolyn?

Van Grieken overweegt nu om een klacht in te dienen tegen Dumolyn. “Maar ik weet nog niet of ik zo’n links sujet wel zoveel aandacht wil gunnen”, nuanceert hij. Het incident is volgens hem tekenend voor de mentaliteit aan de UGent, “een extreemlinks, woke clubje dat blijkbaar geweld zelfs niet zou schuwen om haar multiculturele bubbel in stand te houden”.

De Vlaams Belang-voorzitter roept UGent-rector Rik Van de Walle op om professor Dumolyn tot de orde te roepen. “Dat zou hem sieren. Ik vertegenwoordig 800.000 kiezers. Ik ben een democratisch volksvertegenwoordiger van een democratische partij. Het is beneden alle peil om de voorzitter van de grootste partij in de peilingen met de dood te bedreigen. Het getuigt niet alleen van weinig smaak, er zijn ook grenzen aan de vrijheid van meningsuiting”, besluit hij.

Ook Dumolyn zelf heeft op Facebook intussen gereageerd op Van Griekens tweet. “Klopt niet echt. Ik zei ‘mijn voorouders waren bij het verzet en die schoten fascisten gewoon dood’. Ik zei niet ‘zoals u’. Et alors?”, schrijft hij.

Lees meer:
https://redactie.palnws.be/2023/03/rector-ugent-nuanceert-heisa-rond-dumolyn-iedereen-mag-vrijuit-spreken-binnen-marges-van-wetgeving/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

39 gedachten over “Prof UGent tegen Van Grieken: “Mijn grootouders waren verzetsstrijders en schoten fascisten gewoon dood””

  1. Professor Jan Dumolyn: Mijn grootouders schoten fascisten zoals u gewoon dood (sic). Laffe moordaanslagen op politieke tegenstanders heeft niets met verzet te maken maar alles met banditisme en terrorisme. Luidens het internationaal recht mag de bezettende overheid onderhavige terreurdaden via militaire krijgsraden berechten. Dergelijke criminelen, meestal communisten en /of psychopaten, kwamen tijdens de bezetting in Breendonk terecht wanneer ze gevat werden. Wel opgevoede mensen zijn beschaamd op grootouders met een crimineel verleden.

  2. De fascisten knalden de rode massamoordenaars massaal af. Volledig terecht trouwens! Blijkbaar zijn sommige keutels er toch in geslaagd om te ontsnappen aan Hitler’s oventje en dan ontwikkelen zich zulke uitwassen helaas.

  3. Wanneer Tom van den Driessche een Twitter bericht laat dat volgens Bart paardensmoel ruikt naar racisme moet hij het komen uitleggen. Wanneer zo’n rode massamoordenaarsfan zulke uitspraken doet haalt dat het nieuws zelfs niet bij de Vlaamse Rode Televisie.
    Ook die walgelijke Rectaal van de UGent zal je hier geen enkele opmerking horen over maken.

  4. Spoelwater voor zijn stinkbek. Siervlechten voor zijn okselhaar. En knolselder voor zijn anus. En gratis de bijbel. Nog iets Liesbeth Cuppens? Allez hop, terug in uw mandje trolkeke.

  5. Spoelwater voor zijn stinkbek. Siervlechten voor zijn okselhaar. En knolselder voor zijn anus. En gratis de bijbel. Nog iets Liesbeth Cuppens? Allez hop, terug in uw mandje trolkeke.

  6. En net deze soort gaat les geven aan jonge mensen. Hij is zelfs niet in staat te beseffen waarvoor de term fascist staat, en toch verklaart hij dat 1 op 3 Vlamingen fascist is. Vorig jaar op 24 februari hoorde ik op tv een opvolger van Stalin net hetzelfde zeggen over het zogezegde nazisme in Oekraïne. Wat zal de rector doen, of laat hij dit ook weer passeren en schaart zich achter deze westerse Stalin en Poetin verheerlijker.

  7. Woord verwacht antwoord niet? Van Grieken zei blijkbaar niets over “doodschieten” die Marxist wel! Alle communisten zijn heel bedreven in het moorden waar ze ook ter wereld opduiken…Ik ga hier ,geen opsomming geven …Iedereen kent hun palmares en he kijk..Poetin is toch ook een ex-communist.

  8. het is algemeen geweten,waar links aan de macht is ,is er armoede,chaos,onveiligheid,waar rechts aan de macht is heerst er orde,welvaart en veiligheid.Die prof heeft gezegd wat hij denkt over Vlamingen;.Zal het rectortje nu ook een klacht neerleggen zoals ten tijde van D VL of zal hij die uitspraak steunen.Ik vraag me nog altijd af waarom zoveel Vlaamse studenten naar die prutsunief gaan,natuurlijk maakt de rode vrt daar zeer veel reclame voor door alle bloedzuigers die er les geven altijd uit te nodigen,Stijn Baert moet zich daar niet op zijn gemak voelen wanneer een linkse prof-bloedzuiger een partij voorzitter met de dood bedreigt.

  9. Hah zo, Lesbo Tyfus noemt Liesbeth Cuppens ? De link met het collectief in de Wolstraat 29-31 in Antwerpen hadden we ook al. “Hij vroeg Van Grieken wat hij zou doen …” : nu weten we wat hij zou moeten doen, Dumolyn heeft zijn antwoord.

  10. En zijn ze tot op de dag van vandaag. Maar dat wordt algemeen aanvaard. Geen probleem om aanhanger te zijn van een ideologie die TIENTALLEN MILJOENEN mensen heeft omgebracht. Maar o wee wanneer je een conservatieve kijk hebt op de dingen. Dan mag je dus afgeknald worden.
    Het ergste is uiteraard dat die zelfs geen nieuws haalt. Bah!

  11. Waar is de tijd dat “prof” en “universiteit” nog woorden waren met grootse inhoud?
    “Instituten” waar men naar opkeek. Dat deze gevaarlijke nietsnut ‘prof’ kan blijven aan de UG zegt heel veel over het niveau van lesgeven aan deze universiteit en over de richting die deze ‘universiteit’ onder leiding van pseudo intellectueel Van de Walle is uitgegaan.

  12. De laffe verzetsstrijders schoten bij voorkeur mensen in de rug. Met de slachtoffers van de represailles zaten ze totaal niet in. Nooit heeft een verzetsman zijn verantwoordelijkheid genomen voor zijn misdaden. Dumolyn is dus een triestige nazaat van LAFAARDS.

  13. Ik ben rood van schaamte aan de RUG te zijn afgestudeerd in 1968 als ik dat soort uitspraken lees van Gentse professoren. In mijn tijd was er nog neutraliteit en objectiviteit. Wat is er met onze universiteit gebeurd. Beschamend als de rector niet ingrijpt en ik vrees dat ook dat “wishful thinking” zal zijn. Het gaat erg bergaf met onze Vlaamse woke-univ! Prof van extreem laag allooi en schabouwelijke opvoeding: dat is hem!

  14. Hitler kon het goed vinden met de islam en was een groot bewonderaar van de profeet. De groot-moefti van Egypte werd door de nazi’s uitgenodigd om mee te werken aan de endlösung voor het Joods ‘probleem’. Wie zijn hier tegenwoordig de collaborateurs van de islam? Linkse partijen. Het afgezaagde riedeltje dat het nazisme extreemrechts was, raakt dus kant noch wal. Het VB kan men moeilijk liefhebbers noemen van de islam. Het nazisme, net zoals het fascisme, was/is een linkse stroming. Mussolini, de oppergod van de fascisten, kwam uit een vuurrood nest. De hatelijke linkse ballonnetjes zijn gemakkelijk te doorprikken.

  15. Het zgn. verzet heeft geen enkel verschil gemaakt in de oorlog. Op talrijke laffe moorden na. Na de oorlog stonden ze in de rij om en masse de collaborateurs of hun familie aan te pakken. In groep voelden ze zich sterk om manen te slaan en vrouwen te verkrachten. En dan zwijgen we nog over de onschuldige slachtoffers van de represailles, ook het gevolg van de lafheid van het “verzet”. Dumolyn is de nazaat van lafaards en verkrachters.

  16. De Links Loge Univ Gent is blijkbaar gestrand in Mei-68. Zij doen maar, maar zolang ze maar niet verwachten dat wij hun kolder ernstig nemen. Klacht neerleggen heeft geen zin vermits de Linkse Loge kennelijk “recht”(sic) spreekt in Gent, cfr het politiek proces tegen het VB dat daar destijds voor vermeend “racisme”(sic) werd veroordeeld ! “Rechtstaat” of veeleer…”Scheefstaat” ?

  17. Ja maar dat rectaal rector ventje wordt wel betaald uit ONS belastinggeld om zij Linkse propaganda te komen afscheiden als vermeende ….. “wetenschap”(sic) !

  18. Het is vooral heel erg dat mensen als Dumolyn de kans krijgen om jonge studenten via zijn functie van professor de kans krijgen om jonge mensen te indoctrineren met radicaal linkse ideeën ipv ze te onderwijzen over alle ideeën en gedachtengangen zodat elk jong individu daarover zijn eigen mening kan vormen! Russische praktijken! Maar ja, wie zijn kind naar de RUG stuurt doet dat waarschijnlijk net om het te indoctrineren met extreem linkse waanzin. Of gewoon uit onwetendheid, ik weet niet wat ik het ergste vind…

Plaats een reactie

Delen