PS hekelt “alliantie van rechts en extreem-rechts” dat hoorzittingen met vakbonden en directie Delhaize wegstemt

Ahmed Laaouej. Photonews

Uncategorized

PS hekelt “alliantie van rechts en extreem-rechts” dat hoorzittingen met vakbonden en directie Delhaize wegstemt

Wannes Neukermans

De Kamercommissie Economie zal geen hoorzittingen organiseren met de vakbonden en directie van Delhaize. Regeringspartij PS had daar een vraag toe ingediend, maar die werd weggestemd door de liberalen, christendemocraten, N-VA en Vlaams Belang.

“Een alliantie van rechts en extreem-rechts”, noemde PS de partijen die de hoorzittingen wegstemden. “De rechtse partijen zetten vandaag het cynisme van Delhaize voort”, hekelt PS-fractieleider Ahmed Laaouej. Nochtans stemde de PS ook samen met de PTB voor een reeks hoorzittingen met de betrokken partijen.

De MR betwist die lezing. “Een week geleden zei PS-minister Pierre-Yves Dermagne in het parlement dat hij het sociaal overleg wilde laten spelen. Er is net een sociaal bemiddelaar aangesteld. Het is niet het moment om olie op het vuur te gooien”, zegt Kamerlid Florence Reuter.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/delhaize-conflict-vreet-aan-macht-van-de-vakbonden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “PS hekelt “alliantie van rechts en extreem-rechts” dat hoorzittingen met vakbonden en directie Delhaize wegstemt”

  1. Hier zie, dit extreem links islaMIETJE heeft zelfs zijn barbaarse koran nog niet eens gelezen, hij beweert dat halal (barbaars slachten) moet volgens de koran maar het woord halal staat niet eens in de koran. Een schaap slachten, het woord schaap staat zelfs niet eens in de koran. Wat er wel in staat in hoofdstuk 2 is dat er een koe moet geslacht worden en in soera 2/24 moeten ze zich hoeden voor het vuur dat voor de ongelovigen is bestemd en als brandstof gebruiken ze mensen en stenen. Barbaren zoals deze extremist moeten direct uitgewezen worden.

  2. Een vakbond moet doen waarvoor een vakbond bestemd is. De vakbond beschermt de werknemers van een bepaalde stiel onder een wettelijk kader en klaagt inbreuken op dat wettelijk kader aan dmv een rechtszaak. Vakbonden moeten ver weg vd regering blijven. Wilt een vakbond het wettelijk kader zelf vormen, dan is ze per definitie corrupt, onverkozen en collectivistisch. Socialisten zijn dan ook ratjes van alle stielen, je vind ze overal in de trias politica én daarbuiten. Kleine knabbelende onderkruipers bezeten van macht.

Plaats een reactie

Delen