Rik Torfs: "Als u zich continu schuldig wil voelen, hoeft u enkel elke dag De Standaard te lezen"

Rik Torfs

Cultuuroorlog

Rik Torfs: “Als u zich continu schuldig wil voelen, hoeft u enkel elke dag De Standaard te lezen”

Anton Schelfaut

Rik Torfs, kerkjurist en voormalig rector van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL), heeft zich op Twitter opnieuw kritisch uitgelaten over De Standaard. “Als u zich continu schuldig wil voelen, hoeft u enkel elke dag De Standaard te lezen”, schrijft de oud-columnist van de krant.

Een artikel van De Standaard over de aanstelling van diplomaat Bart Ouvry (62) als de nieuwe directeur van het AfricaMusuem in Tervuren zorgde maandag voor beroering op sociale media. Hoewel Ouvry twee universitaire diploma’s en een decennialange ervaring in Afrika heeft, legde De Standaard-redacteur Geert Sels vooral de nadruk op diens huidskleur. “AfricaMuseum heeft nieuwe directeur en hij is wederom blank”, kopte de krant gisteren op haar website.

Ook Rik Torfs, kerkjurist en voormalig rector van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL), toont zich nu kritisch voor de krant. “Als u zich continu schuldig wil voelen, hoeft u enkel elke dag De Standaard te lezen”, schrijft hij op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

Pensée unique

Het is niet de eerste keer dat Torfs kritiek heeft op De Standaard. Hij heeft zelf 14 jaar columns geschreven voor de krant, maar na een incident vetrok hij er met slaande deuren. “Concreet ging het om het incident met dokter Van Gool”, vertelde hij vorig jaar in een interview met weekblad ’t Pallieterke. “Een zaak die nog uit de periode van mijn voorganger dateerde. Die man is met een dading vertrokken omdat hij niet meer wegens dringende redenen kon worden ontslagen. Die zaak werd niet aan de grote klok gehangen en dat botst met de schandpaalcultuur waarmee we vandaag zitten. Dat is toen de reden van mijn vertrek bij De Standaard geweest.”

In het interview zei Torfs ook dat De Standaard is geëvolueerd naar een krant waarin hij zich steeds minder herkent. “De krant is erg woke, klimaat-fundamentalistisch en vaak uitgesproken militant”, hekelde hij. “Nog maar zelden komt er iemand aan bod die een andere mening verkondigt. De Standaard is een erg systeem- en cultuurbevestigende krant geworden. Dat is haar goed recht natuurlijk, maar de krant raakt stilaan in een trechter omdat ze steeds weer journalisten aanwerft die op elkaar lijken en de pensée unique bevestigen. Daardoor worden journalisten inwisselbaar. Een aantal onder hen heeft me op Twitter geblokkeerd. Blijkbaar ben ik een gevaar voor hun ‘gezonde’ ideeën.”

Lees meer:
https://redactie.palnws.be/2023/02/rik-torfs-mensen-labelen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

29 gedachten over “Rik Torfs: “Als u zich continu schuldig wil voelen, hoeft u enkel elke dag De Standaard te lezen””

  1. Onze Woke die in de media zijt / gehyped zij uw naam / uw maakbaarheid kome / uw cancel geschiede / in de VRT als in de Standaard / Geef ons heden ons dagelijks slachtofferschap / en vergeef ons onze discriminatie / gelijk ook wij vergeven aan zij die hen subsidiëren / en leid ons niet in incorrectheid /
    maar verlos ons van de vervalsing

  2. Torfs heeft overschot van gelijk. Het rot zit niet enkel in De Standaard, maar in alle belgische media, ook in PAL NWS. De manier waarop hier over Rusland en China geschreven wordt door de PAL NWS jongens is walgelijk.

  3. Vanaf 1919 stond er in kruisvorm aan de kop van het frontblad van De Standaard
    A
    V V K
    K Alles Voor Vlaanderen Vlaanderen Voor Kristus
    Dat is sinds1999 V V T. Voltooid Verleden Tijd
    Het thema Vlaanderen is van secundair belang geworden, het ongebreidelde multi-culti gedachtengoed is in de plaats gekomen is —- vandaar het artikel gisteren in Pallieterke “Blijkbaar wil de Standaard de raciale jobadvertenties”: ophef over artikel nieuwe directeur Koloniaal Museum in Tervuren. Of ze in de Congo zich zorgen zullen maken of er een blanke zo’n postje mag krijgen in een openbare dienst…..

  4. Ik ken er velen die hun abonnement op D.S. hebben stopgezet.
    Voor de enen werd de krant te links, voor anderen te Belgicistisch, te woke, te klimaat-fundamentalistisch of te pro-islamitisch.
    Manu Ruys zei mij ooit dat hij nooit nog een abonnement op D.S. zou betalen; hij las ze enkel nog omdat hij ze, als gewezen hoofdredacteur, gratis kreeg.

  5. Wie leest nu nog de Standaard? Al zou het de eerste krant zijn die de dood van Poetin zou berichten, ik zou het blaadje enkel gebruik als het wc papier op zou zijn. Van kwaliteitskrant tot wc-rol, met dank aan het linkse woke denken. Torfs heeft overschot van gelijk.

  6. Roger, je vergist je. Dit is niet de PVDA krant. Je weet wel die krant die een reclamefolder is voor Kim Jong Un, Poetin, Xi Jing Ping, Stalin en nog enkele andere wrede dictators!! Je hebt per ongeluk de verkeerde website geopend! Kan gebeuren!

  7. Kritiek hebben op de verslaggeving rond Oekraïne betekent helemaal niet dat je een aanhanger bent van het verwerpelijke PVDA en al hun iconen. Propaganda is geen journalistiek.

  8. Al ’n paar keer heb ik aangegeven dat zolang PALNWS blijft doorgaan met een vrije tribune te geven aan nestbevuilers en nuttige idioten zoals RV, Homunculus, Liesbeth (Cuppens), Erika, enz. ze niet kunnen verwachten dat we ’n abonnement gaan nemen (betalen om u dan in uw krant gelijk nen uil op ne kluit te laten uitschelden ?)

  9. Er zijn geen oppositiekranten meer in Vlaanderen. Je hebt alleen nog belgicistische, anti-Vlaamse pro Vivaldi kranten. Hetzelfde geldt voor de Vrt en zelfs Vtm. Ze worden dan ook rijkelijk gesubsidiëerd om de burger tot de pensée unique te bekeren.

  10. De manier waarop PAL NWS over Rusland en China schrijft is heel correct. Vlaams-Nationalisten staan aan de kant van de onderdrukte volkeren, niet aan de kant van de imperialistische agressoren. De Vlaamse beweging heeft zich 80 jaar geleden al eens verbrand door achter een geschifte dictator aan te lopen, ik vind dat we die fout niet nog eens moeten maken.

  11. Inderdaad. en dat zelfde geldt spijtig genoeg ook voor Doorbraak en PAL NWS, die ons, net als de reguliere media de haat voor rusland en China door de strot duwen. Waar is de geets van de IJzerbedevaart/IJzerwake gebleven ? Godsvrede. Nooit meer Oorlog. Nu hoor ik de V- partijen pleiten voor meer wapens voor de NATO en Oekraine. Dat is walgelijk.

  12. Neen, Roger! Wij Vlamingen zijn verstandig genoeg om ZELF te bepalen wie de dictators zijn! En 95% van de Vlaamse bevolking heeft voor zichzelf al uitgemaakt dat hebt jou communistische afgoden zijn!

  13. Beste Pjotr. Net omdat PALNWS iedereen de kans geeft om zijn mening neer te schrijven vind ik die krant zo goed! Wat jij nestbevuilers noemt, noem ik mensen met een andere mening. Strookt die niet met mijn mening, geen probleem! En als die “nestbevuilers” dan persoonlijk worden en beginnen te schelden dan lach ik daar eens mee. Het zegt meer over hun niveau dan over het mijne! Als je een krant wil lezen waar alleen reacties mogen verschijnen van mensen die denken hoe de redactie van die krant wil dat ze denken, lees dan HLN. Van een rode Bervoets worden per artikel 6 reacties gepubliceerd, van iemand die rechts getinte reacties schrijft geen enkele. En schrijft iemand enkele malen na elkaar rechtse reacties wordt zijn reactie al bij het lezen van de naam gewist! Wil jij dat PALNWS ook zo wordt? Ik zeker niet!

  14. Maar gedenk onze Vlaamse Spreukenschat ; “Door een woke pipo of pipa verweten, is gauw vergeten” . “Doe wel en zie niet om” naar PoCo gekef en geblaf van zo’n woke canis vulgaris journaille.

  15. Ik deponeer zelfs geen patattenschillen meer op een oud exemplaar van het PoCo-propaganda druksel “De Schandaard” omdat die zich dan zo onbehaaglijk beginnen krullen…

Plaats een reactie

Delen