‘De Roze Leeuw’ richt Vlaamse afdeling op: “Groot draagvlak in Vlaanderen”

De Roze Leeuw. Facebook

Uncategorized

Stikstofakkoord mee goedkeuren kan, maar regeringsdeelname is “sciencefiction” voor Vooruit

Wannes Neukermans

Vooruit-parlementslid Bruno Tobback herhaalde maandag de intentie van zijn voorzitter Conner Rousseau om het stikstofakkoord samen met N-VA en Open Vld goed te keuren. Intussen heeft de Vlaamse regering het stikstofakkoord zonder cd&v goedgekeurd.

N-VA heeft de afgelopen weken heel wat toegevingen proberen doen om tot een ‘milder’ stikstofakkoord te komen, maar het ultieme voorstel werd door cd&v niet goedgekeurd. Intussen heeft de Vlaamse regering het stikstofakkoord zonder cd&v goedgekeurd.

Ultimatum

Door de conceptnota definitief goed te keuren, stellen Open Vld en N-VA een duidelijk ultimatum aan de christendemocraten: het akkoord mee tekenen, of uit de regering stappen. Het partijbestuur van cd&v moet die beslissing nemen.

Mocht cd&v uit de regering stappen, dan zullen N-VA en Open Vld een wisselmeerderheid moeten zoeken om het akkoord gestemd te krijgen. Vooruit is bereid om mee te werken. “Wat er ondertussen voorligt, weten we niet, dat moeten we eerst zien. Maar als het een goed akkoord is, zijn we bereid om te steunen”, aldus Vlaams Parlementslid Bruno Tobback. Een wisselmeerderheid met enkel Vooruit is zeer krap, en het lijkt erop dat ook steun van Groen nodig zal zijn om het akkoord zonder cd&v goed te keuren.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/extra-plenaire-vergadering-in-vlaams-parlement-moet-stikstofimpasse-doorbreken/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Stikstofakkoord mee goedkeuren kan, maar regeringsdeelname is “sciencefiction” voor Vooruit”

  1. “Door de conceptnota definitief goed te keuren, stellen Open Vld en cd&v een duidelijk ultimatum aan de christendemocraten …”. In een oerwoud van partijnamen loopt er soms wat mis. De tekst herlezen kan nooit kwaad. Voor één keer zit de autocorrector er voor niets tussen.

Plaats een reactie

Delen