Dader Audrey Elizabeth Hale tijdens de schietpartij. Foto Twitter

Dader Audrey Elizabeth Hale tijdens de schietpartij. Foto Twitter

Cultuuroorlog

Transgenders voelen zich bedreigd na ‘school shooting’ Nashville

Simon Segers

Transgenderpersonen in de Amerikaanse staat Tennessee maken zich zorgen om een politieke tegenreactie na de schietpartij in de Covenant School.

In Nashville, een stad in de Amerikaanse staat Tennessee, werden eerder deze week drie scholieren en drie volwassenen vermoord bij een schietpartij op een christelijke lagere school. De politie was snel ter plaatse en kon de 28-jarige schutter Audrey Elizabeth Hale om het leven brengen. Zij verklaarden aanvankelijk dat het om een vrouw ging, maar later bleek dat de dader zichzelf identificeert als man en een voormalige leerlinge was van de school.

Tennessee is een van de meest conservatieve staten in de VS, en de lokale LGBT-gemeenschap maakte zich al gauw zorgen dat de focus zou liggen op de genderidentiteit van Hale in plaats van de klassieke roep om strengere wapenwetgeving. Zo zijn in de staat puberteitsblokkers en hormonentherapie verboden voor minderjarigen en vallen opvoeringen van dragqueens binnenkort onder dezelfde restricties als striptease-opvoeringen.

“Extreemlinks moet eens goed nadenken”

De Republikeinse senator J. D. Vance uit Ohio uitte zich negatief over progressieven die zich inzetten voor de normalisatie van de transgenderideologie. “Als de eerste berichten kloppen dat een transschutter het op een christelijke school gemunt heeft, moeten extreemlinks eens goed nadenken. Toegeven aan deze ideeën is geen mededogen, maar ronduit gevaarlijk”, schreef hij op Twitter.

Er is ook ophef over een manifest van de schutter dat momenteel door de FBI wordt onderzocht. Zij willen de inhoud voorlopig niet publiek maken, ondanks geruchten dat Hale haar motieven voor de schietpartij hier uit de doeken heeft gedaan. Vrijdag zou ook een “Trans Day of Vengeance”-betoging plaatsvinden in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C., maar die werd geannuleerd door de organisatie omwille van veiligheidsredenen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Transgenders voelen zich bedreigd na ‘school shooting’ Nashville”

  1. En daar hoor je uiteraard helemaal niks over bij de Rectaal linkse VRT. Moest de aanslag gepleegd zijn door iemand die ooit een foto van bv. Adolf Hitler had bekeken hadden we het allang geweten.

Plaats een reactie

Delen