Demir vraagt federale regering om mee in cassatie te gaan tegen Klimaatzaak

Demir zegt zich te verzetten tegen "opgelegde de-industrialisering". Photonews

Uncategorized

Trump: “Ik ga de oorlog tussen Rusland en Oekraïne in minder dan een dag oplossen”

Simon Segers

Voormalig president Donald Trump heeft zaterdag een toespraak gehouden op de Conservative Political Action Conference (CPAC), een bijeenkomst van rechtse politici en kiezers. Hij poneerde hier onder meer de boude stelling dat zijn eventuele terugkeer naar het Witte Huis een oplossing voor het Russische-Oekraïense conflict kan betekenen.

CPAC is een jaarlijks evenement en vond afgelopen weekend plaats in Fort Washington, Maryland. Aanwezigen kunnen hier stemmen in de zogenaamde ‘straw poll’, waarbij gepeild wordt naar de publieksfavorieten betreffende mandaten als president. Trump geniet volgens de peiling de voorkeur van 62 procent van de bezoekers, en hij wordt met 20 procent gevolgd door Ron DeSantis, de populaire gouverneur van Florida. Die resultaten hebben echter weinig betekenis, aangezien CPAC sinds Trumps eerste verkiezingscampagne in 2016 meer en meer een bijeenkomst voor zijn aanhangers is geworden. Veel prominente Republikeinse politici nemen dan ook niet langer deel aan het gebeuren.

“Amerika van de boeven bevrijden”

De voormalige president sprak de toehoorders ruim anderhalf uur toe en haalde hier naar zowel Democraten als Republikeinen uit. “We zullen Amerika voor eens en voor altijd van die boeven bevrijden”, sprak hij. Trump uitte ook kritiek op de Amerikaanse tussenkomsten in “eindeloze, nutteloze buitenlandse conflicten”. Tegelijk prijsde hij de verwezenlijkingen van zijn eigen administratie die naar eigen zeggen “meer bereikte dan eender welke regering in de geschiedenis van het land” met onder meer de “veiligste buitengrens ooit”.

Trump gelooft verder dat zijn terugkeer op het geopolitieke toneel een weg naar vrede zal betekenen. “Ik ben de enige kandidaat die kan beloven dat ik de Derde Wereldoorlog zeer eenvoudig zal kunnen voorkomen. (…) Nog voor ik in het Witte Huis arriveer zal ik de rampzalige oorlog tussen Rusland en Oekraïne opgelost hebben. Dat zal mij niet meer dan een dag werk kosten”, besloot hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Trump: “Ik ga de oorlog tussen Rusland en Oekraïne in minder dan een dag oplossen””

  1. Trump: “Ik ga de oorlog tussen Rusland en Oekraïne in minder dan een dag oplossen”
    Trump uitte ook kritiek op de Amerikaanse tussenkomsten in “eindeloze, nutteloze buitenlandse conflicten. (citaat). Deze vredestaal klinkt als horror in de horen van Joe Biden (Democraten) en de EU en Belgische liberalen.

  2. Als nu de ‘ziende binden’ in bij Pallieter hier de ratio van zouden vinden waren we al een stuk verder. Alleen, wellicht is het beter voor hen en ons, Vlamingen, dat ze er voorlopig niet in slagen zichzelf te demystifiëren.

  3. Komaan Trump, je moet daarvoor geen president zijn om druk te zetten, om deze oorlog te stoppen. Wie of wat houd jouw tegen om tot actie over te gaan en deze oorlog te stoppen? De bevolking in Oekraïne zal je heel dankbaar zijn, alsook de moeders in Rusland.

  4. Trump is inderdaad één van de weinige Amlerikaanse presidenten die geen oorlog is begonnen. Hij weet als geen ander dat dit een oorlog is van de NAVO tegen Rusland met als grote aanstoker de VS.

Plaats een reactie

Delen