500.000 kinderen lopen risico op armoede

Kinderarmoede. Shutterstock

Uncategorized

VIDEO. ‘Daders’ leggen uit hoe ze ‘haatmisdrijf’ tegen acteur Jussie Smollett in scène moesten zetten

Wannes Neukermans

De Amerikaanse acteur Jussie Smollett werd een jaar geleden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen en een geldsom van een kleine 150.000 dollar. Aanleiding was een valse klacht die hij in 2019 indiende. Hij beweerde het slachtoffer geworden te zijn van een racistische en homofobe aanval, maar uiteindelijk bleek dat hij die zelf in scène had gezet. De twee ‘daders’ die door Smollett werden ingehuurd, leggen nu uit wat ze precies moesten doen.

De acteur, die vooral bekend is van de serie Empire, meldde zich in 2019 bij de politie. Daar verklaarde hij dat twee gemaskerde mannen hem hadden aangevallen in de buurt van zijn huis. Volgens Smollett was er duidelijk een racistisch en homofoob motief, door de opmerkingen die de daders maakten. Alles speelde zich daarbij af in het zicht van een beveiligingscamera.

Opgezet spel

Dit alles bleek echter opgezet spel. Smollett zou twee broers, Abimbola en Olabinjo Osundairo, betaald hebben om hem aan te vallen. Volgens de broers zou Smollett hen 3.500 euro betaald hebben om hem te overvallen en een strop rond zijn nek te hangen. Dit alles moest in het zich van een camera gebeuren. Door de media-aandacht die op de aanval zou volgen, hoopte Smollett zijn carrière uit het slop te halen. Uiteindelijk werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen. Daarnaast kreeg hij een boete van 25.000 dollar en moest hij 120.000 dollar terugbetalen aan de stad Chicago voor de gemaakte kosten in zijn zaak.

In een video van Fox Nation leggen de gebroeders uit wat hun opdracht precies was. Ze moesten bepaalde uitspraken, zoals “neger”, “flikker”, “dit is het land van ‘Make America Great Again’” vaak genoeg herhalen. Zodat het duidelijk zou zijn dat het om een homofobe, racistische aanval van een Trump-supporter ging. Dat verhaal moest de carrière van Smollett uit het slop helpen.

Bleekmiddel

“Ik sloeg hem en zorgde dat het in het zicht van de beveiligingscamera gebeurde, maar ik hield me in, want ik wilde hem geen pijn doen”, vertelt Abimbola Osundairo. “Daarna begonnen we wat te worstelen. (…) Smollett wilde dat het leek alsof hij had teruggevochten, dus gaf ik hem met mijn knokels een kleine schaafwonde op zijn gezicht.”

De ‘verwonde’ acteur Jussie Smollett. Bron: Twitter

“Daarna gooide ik hem tegen de grond en deed ik alsof ik in zijn maag stampte”, aldus Abimbola. “Terwijl moest ik een strop over zijn gezicht gooien en hem besprenkelen met bleekmiddel”, voegde Abel Osundairo eraan toe. De twee broers beweren meegewerkt te hebben aan de valse aanval omdat Smollett hen betaalde. Ze zouden niet geweten hebben waarvoor de aanval gediend zou hebben.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/03/acteur-jussie-smollett-veroordeeld-tot-gevangenisstraf-voor-verzonnen-racistische-aanval/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “VIDEO. ‘Daders’ leggen uit hoe ze ‘haatmisdrijf’ tegen acteur Jussie Smollett in scène moesten zetten”

  1. Neger is een perfect aanvaardbaar woord. Vertaald naar Amerikaans-Engels is dat negro, zoals bij “negro-spirituals”. Die mannen hadden het over het woord “nigger” (het n-woord), een woord dat gebruikt wordt door blanke racisten (en veel zwarten zelf, maar die mogen dat blijkbaar dan weer wel). Kafka.

  2. Gegarandeerd het Hoofdnieuws in alle gesubsidieerde kranten. Ook terzake en ” De Afspraak” nodigen gasten uit van Unia en de linkse VUB om hierover te debatteren. En uiteraard hebben we eens rechtstreekse verbinding met Björn Soenens vanuit de VS.

  3. Grappig plottwist: beveiligingscamera’s hebben geen audio. Jammer, want anders hadden we goed kunnen lachen met een Afrikaan met Afrikaans accent die “Niiiiii-gah!” Roept terwijl Smolett op de grond ligt te kreunen. Meme materiaal right there.

Plaats een reactie

Delen