VIDEO. Sfeerverslag Zangfeest: "Een volk dat zingt, is een volk dat leeft"

Het Vlaams Nationaal Zangfeest vond afgelopen zondag voor de eerste keer plaats sinds 2019.

Uncategorized

VIDEO. Sfeerverslag Zangfeest: “Een volk dat zingt, is een volk dat leeft”

Stijn Derudder

Het Vlaams Nationaal Zangfeest vond afgelopen zondag voor de eerste keer plaats sinds 2019. De 83ste editie had eigenlijk 3 jaar geleden moeten plaatsvinden, maar door de coronamaatregelen lukte dat niet. Bart Fierens, de voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond (ANZ), opende het zangfeest met een speech waarin hij vooruitblikte op de verkiezingen van 2024.

In zijn toespraak riep Bart Fierens N-VA en Vlaams Belang op om elkaar de hand te reiken en samen tot een splitsing van België te komen. We vroegen Tom Van Grieken en Jan Jambon om reacties op de receptie van het Zangfeest. Daar spraken we ook nog met Barbara Pas, Gerolf Annemans, Peter De Roover en Bart Fierens zelf.

Bij deze willen we ook even Karl, Wilfried, Francis en het ANZ bedanken voor de beelden van de toespraak van Bart Fierens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

2 gedachten over “VIDEO. Sfeerverslag Zangfeest: “Een volk dat zingt, is een volk dat leeft””

  1. Hoe Vlaanderen niet onafhankelijk wordt.:

    Vlaanderen wordt niet onafhankelijk door een nieuw boek van Annemans, Vuye of de Vlaamse Volksbeweging.
    Vlaanderen wordt niet onafhankelijk door nachtelijke onderhandelingen in Hertoginnedal, ook niet door een nieuwe grondwetsherziening, ook niet door nog eens een staatshervorming. Vlaanderen wordt ook niet onafhankelijk door een overweldigende meerderheid van Vlaams Belang en N-VA in Vlaanderen. Vlaanderen wordt ook niet onafhankelijk door een onafhankelijkheidsverklaring in het Vlaams Parlement.
    Hoe weet ik dat allemaal zo zeker?
    Vlaamse Onafhankelijkheid. Waarom die er nooit komt.:
    https://yellowlion.org/nl/vlaamse-onafhankelijkheid-waarom-die-er-nooit-komt/

  2. NVA zal nooit toenadering zoeken tot VB, alles is hiermee gezegd. Bewijze hiervan nog maar de statements van Francken op een meeting van Bouchez deze week, zelfs aan de jaarlijkse 12mia die naar Wallonië vloeit wil NVA niet raken. Met VB in een regering zou dat immers onmogelijk zijn, en bovendien zijn de postjes door BDW al aan Rousseau uitgedeeld. Het zal het komende jaar en de volgende 5j geen volk zijn dat zingt, eerder een volk dat bitter zal wenen.

Plaats een reactie

Delen