Ook Ocad merkt stijging van antisemitische incidenten op

Vorige week werden er nog tientallen Joodse graven beschadigd in Marcinelle. Photonews

Uncategorized

Vlaams mensenrechteninstituut vanaf vandaag een feit

Wannes Neukermans

Vanaf vandaag is de uitstap van Vlaanderen uit Unia definitief en kunnen burgers terecht bij het nieuwe Vlaams mensenrechteninstituut. Dat instituut zal binnen de Vlaamse bevoegdheden “alle mensenrechten, alle vormen van discriminatie en seksuele intimidatie” kunnen behandelen. Vooral op vraag van N-VA werd er uit het interfederaal gelijkekansencentrum Unia gestapt, wegens “te links-activistisch”. Bevoegd Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) reageert verheugd: “Vlaanderen legt vandaag de lat hoger, ambieert de Europese top en stapt met het Vlaams mensenrechteninstituut in de mensenrechten.”

50-plussers die het gevoel hebben benadeeld te worden door het interimkantoor, vrouwen die het gevoel hebben gediscrimineerd te worden, slachtoffers van seksuele intimidatie… kunnen vanaf nu online terecht bij het Vlaams mensenrechteninstituut. Het instituut zal burgers dan helpen via informatie, advies, bemiddeling en – als laatste redmiddel – gerechtelijke stappen.

Het Vlaams mensenrechteninstituut zal een geschillenkamer hebben, die onafhankelijk uitspraak kan doen over of iets al dan niet discriminerend is. Wanneer dit het “collectief belang” dient, kan het Vlaams Mensenrechteninstituut nog naar de rechtbank stappen, klinkt het nog in het persbericht van Somers.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/matthias-storme-n-va-krijgt-bestuurszitje-bij-vlaams-mensenrechteninstituut/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “Vlaams mensenrechteninstituut vanaf vandaag een feit”

  1. Daar zaten we nu echt niet op te wachten: de Vlaamse versie van een allochtonen klachtenbank, waarvan het personeel netjes politiek benoemd wordt en trouw moet zijn aan de opperimam Somers. De zoveelste geldverkwisting van dit Vlaanderen waar slechts heel weinigen voor gekozen hebben.

  2. Wanneer krijgen de Vlamingen een instituut dat een einde maakt aan de discriminaties van de Vlamingen en de Nederlandse taal in België? Hallo N-VA, sorry, N-BA Nieuwe Belgische Alliantie.

  3. Dit door de overheid betaalde instituut gaat mensen helpen met hun klachten over vermeende discriminatie, wat erop neerkomt dat de klagers niet alleen met raad maar ook financieel (gerechtelijke procedure) geholpen worden. Is dat dan geen discriminatie tegenover de beklaagden (verhuurders, werkgevers, gewone burgers, enz.) die het allemaal zelf moeten uitzoeken en betalen? En indien de klacht voor de rechtbank ongegrond wordt verklaard, worden de kosten dan op de valse klagers verhaald? De vraag stellen is ze beantwoorden.

  4. Discriminatie is een natuurlijk fenomeen. Je favoriete schotel discrimineert het andere eten. Een vegetariër discrimineert tegen vlees. Een homo discrimineert tegen vrouwelijke partners en een lesbienne tegen mannelijke partners. Een moslim discrimineert tegen niet-moslims. Een universiteit discrimineert tegen minder intelligente mensen. Een regering discrimineert tav illegalen. Linkse mensen discrimineren tegen het Vlaams belang. Get the picture?

  5. Zal ook vervellen tot een UNIA 2 waar enkel één groep in de watten zal worden gelegd en op hun wenken worden bediend! Somers ,de vreemdelingen knuffelaar die wonder women El Kaouakibi lanceerde! Voor wanneer de gerechtelijke stappen tegen deze gewiekste politica? Met een liberaal als Q op Justitie ijdele hoop!!??

Plaats een reactie

Delen