26 Europarlementsleden vragen ontslag van Dalilla Hermans: "Ze is ongeschikt om dit project te leiden"

Dalilla Hermans en Tom Vandendriessche. (Photo News en Europees Parlement)

Cultuuroorlog

26 Europarlementsleden vragen ontslag van Dalilla Hermans: “Ze is ongeschikt om dit project te leiden”

Anton Schelfaut

26 Europarlementsleden uit 4 verschillende fracties en 12 Europese lidstaten hebben een open brief van Vlaams Belang-Europarlementslid Tom Vandendriessche ondertekend, gericht aan de Brugse gemeenteraad. Daarin eisen de ondertekenaars het ontslag van Dalilla Hermans, die recent werd aangesteld als trajectcoördinator ‘Brugge culturele hoofdstad 2030’.

De aanstelling van Dalilla Hermans veroorzaakt al dagenlang ophef op sociale media. Vooral N-VA en Vlaams Belang zijn niet te spreken over de keuze van het stadsbestuur om Hermans te benoemen tot coördinator voor de kandidatuur van Brugge als culturele hoofdstad in 2030.

Beide partijen verwijzen naar een “anti-blank en racistisch” citaat van Hermans in een interview met De Standaard. Dat luidde als volgt: “In de loop van de geschiedenis stonden de blanken altijd aan de verkeerde kant. In bijna elk verhaal brachten de blanken dood, verderf en miserie. Daar kunnen jullie toch niet blij mee zijn? Terwijl de zwarten hun lot telkens overstegen. Dat geeft mij een soort trots. Klinkt dat raar?”

Reputatieschade

In een open brief verzoekt Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) de Brugse gemeenteraad om de aanstelling van Hermans in te trekken. “Dalilla Hermans is duidelijk ongeschikt om dit project te leiden”, oordeelt hij. “Deze benoeming heeft immers niet enkel de open en tolerante stad Brugge al genoeg reputatieschade toegebracht, maar straalt ook negatief af op de Europese titel culturele hoofdstad van Europa.”

In enkele dagen tijd hebben 26 Europarlementsleden de brief van Vandendriessche ondertekend. De ondertekenaars zijn afkomstig uit 4 Europese politieke fracties en vertegenwoordigen 12 Europese lidstaten. “Het Europees Parlement is betrokken bij de procedure rond de aanstelling van de Europese culturele hoofdstad. Indien de aanstelling van Hermans ooit het parlement bereikt, zullen we ons verzet ook daar verderzetten”, besluit Vandendriessche.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

32 gedachten over “26 Europarlementsleden vragen ontslag van Dalilla Hermans: “Ze is ongeschikt om dit project te leiden””

  1. Och, is een ons kent ons geval zoals altijd bij de tsjeven. Kijk eens familienaam partner en minister van cultuur Brugge na… CdnW de corrupte domoren en Woke partij weg ermee

  2. Als deze vrouw representatief is voor hetgeen een stad, bekend sedert de middeleeuwen als een baken van cultuur en ondernemingsgeest, dan is ons land wel heel laag gevallen. In mindere mate haar huidskleur om een typisch Noord Europese middeleeuwse stad te vertegenwoordigen, maar in meerdere mate haar misprijzen voor de blanke bevolking van ons land en in het bijzonder de stad Brugge, is dit een schande voor ons land. Iemand met dergelijke kwalijke reputatie enkel en alleen om haar huidskleur kiezen is pure platte discriminatie tegenover de vele competente mensen die ons land rijk is om een oude stad als Brugge naar het EU podium te leiden.

  3. Wees nu eerlijk, als je zo een Dalle hoort spreken in Terzake over deze zaak en/of woke kan je , je toch afvragen of deze kerel ze wel allemaal op een rijtje heeft.
    Als je een CDV-stemmer bent kan je toch enkel meewarig je hoofd schudden en peinzen hoe is dit zover kunnen komen? Je zou voor minder een complotdenker worden en denken, wat zit hier achter om zulke provocerende uitspraken te doen en spreek hij wel in naam van de CDV? Want met zulke taal kan je toch enkel maar eventuele kiezers wegjagen. Ben ik nu de enige die hier vragen bij heeft?

  4. Een racistisch gekleurd persoon aanstellen tot cultureel trajectcoördinator is blijkbaar geen probleem in België.Want volgens de linkse meute zijn alleen oude blanke mannen racistische zwijnen.

  5. Gekleurde mensen mogen racistisch zijn, daar kraait geen haan naar, probeer dit niet als je blank bent of je krijgt vroeg of laat problemen.
    Hermans krijgt er als beloning een mooi jobje, ze heeft trouwens de juiste (partij-) kleur?

  6. Maar één afdoend antwoord. Brugge treffen waar het pijn doet…in de portemonnee.
    Brugge niet meer gaan bezoeken en er dus ook geen geld meer gaan opdoen. En hopen dat de Bruggeling wakker schiet en zijn stadsbestuur bij de volgende verkiezingen de rekening presenteert. Dat is de enige taal die dat soort laffe, anti Vlaamse, en oikofobe politici verstaat.

  7. Woke is eigenlijk een existentieel probleem, van dictatoriale onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting, een rechtstreekse aanval op onze Westerse waarden en normen, in de beste nazistische en stalinistische traditie. Wie woke geen probleem vindt moet dringend eens goed in de spiegel kijken en zich afvragen of zijn beoordelingsvermogen nog in orde is.

  8. Is dat belangrijk ?Of zou dat belangrijk moeten zijn? Het is toch niets anders dan de “nieuwe politieke cultuur” !Alles zou veranderen! Niets is veranderd! Ons kent ons en het jobke is verkregen ! Een tsjeef is en blijft een tsjeef het zit hen in de genen!

  9. Experten??Tegenwoordige heeft men voor alles een reeks “experten”. Die vertellen dan gewoon wat zij denken ,net zoals wij dat doen! Dus wij zijn ook experten! Laat die experten maar gewoon thuis want die hebben niets nieuws te vertellen!

  10. “Tot om het even welke minderheid behoren” geldt zeker al als voldoende ter kwalificatie, politiek-correct beschouwd, want de meerderheid is immers “blank en hetero”, wat zeker niet voor politiek-correct doorgaan kan, “vuile hetero’ s !”

  11. “Ons kent ons” bij de tot CD&V herschilderde CVP, maar het tjeefs DNA bleef wel intact. Want het was toch maar “voor de etalage” die aanpassing der benaming, louter een andere verpakking.

  12. Wie tot vermeend “expert” omhoog mag vallen wordt bepaald door schrijvelaars en hoernalisten van het PoCo-propaganda hersenspoel-journaille die dat examen in “raaskallen voor gevorderden” organiseren. De Rode Burcht VRT zou naar verluidt politiek-correct jureren.

  13. UNIA voert naar verluidt die “scheet in een fles” in met een trechter, zeer labiel gehurkt maar uiteraard wel politiek-correct en volkomen over-gesubsidieerd.

  14. Ja maar er was geen Zoutenaaienaar, doofstomme eskimo, blinde pygmee, zoeloe-transgender noch papoea-diabeticus, manke apache- ter beschikking in het politiek-correct beschermd minderheden arsenaal, want het moest en zou absoluut iemand van om het even welke minderheid dienen zijn om onterechte politiek-correct ontaarde verwijten van verregaande vermeende, imaginaire “discriminatie”(sic) te voorkomen. Uiteraard geldt “autochtonofobie” of antI-blank racisme/discriminatie niet mee bij een politiek-correcte “evaluatie”(sic).

  15. Elke “ons-kent-ons” benoeming is louter toevallig en zeker niet intentioneel bedoeld Trouwens alle kritiek ter zake berust op onbewezen roddels van zeer jaloersen die niet over “zo’n lange PoCo-arm” beschikken noch over de “juiste” partijkaart.

  16. Een blanke benoeming zou bij al onze politiek benoemde PoCo-medemensen tot een verslikking met dodelijk afloop kunnen aanleiding gegeven hebben. Wegens PoCO-gepercipieerd als vermeende discriminatie(sic) van onze toch zo volkomen PoCo-overbeschermde minderheden Vergeet toch nooit dat immer geldt : “voorkomen beter is dan genezen” . Wie met blank vel geboren is die heeft brute pech gehad en moet zijn ouders maar verantwoordelijk stellen voor hun lakenswaardige procreatie en hen laten dagvaarden, politiek-correct beschouwd. “Blank volk laatst” luidt het PoCo-adagium immers.

  17. Ze moeten maar onder de zonnebank gaan liggen bruineren en hun haar laten behandelen met krulspelden, dat zou immers blijk geven van een zeer hoog PoCo-inlevingsvermogen.

  18. Dat kadert in de PoCo-propaganda zoals “Weg met ons, blanken” , “Blank volk laatst”, “Anderman’s volk eerst” al zal geen enkele PoCo pipo/pipa dat willen toegeven, uiteraard.

  19. Als paaldanseres met stro-rokje en zonder slipje optreden zou een lucratieve loopbaan kunnen wezen, ik kom zeker kijken, mogelijk met “een stok in mijn broek” als consequentie.

  20. Ach, zelfs een recente Suske en Wiske (Nr 340 Mami Wata), die toch al door de Standaard Woke censuur is geraakt voor publicatie is door Hermans als “extreem racistisch” geklasseerd. Niet omwille van de blote (zwarte) borsten, zoals de MSM ons wilde doen geloven, maar omdat er een n-woord werd afgebeeld met te “dikke lippen”. Zo iemand moet Brugge naar de culturele hoofdstad van de EU in 2030 leiden…I rest my case.

  21. Het “n-woord”, staat dat voor nu voor “neger”, “nul”, “nobody” , “neandertaler” of “nougatbollen” etc…want ik vind die notie : “n-woord” niet terug in mijn woordenboek ? Ik beschik wel over een normaal objectief-correct woordenboek en geen voos politiek-correct gecensureerd exemplaar van uitgeverij “De PoCo Pipo”, uit Bommerskonten-aan-de-Bommer.

Plaats een reactie

Delen