Slottekst COP28-klimaattop goedgekeurd: “Transitie weg van fossiele brandstoffen”

Woensdagochtend werd de slottekst goedgekeurd. Photonews

Uncategorized

Britten kunnen via de allereerste ‘Homage of the People’ trouw zweren aan Charles III

Gastauteur

Op 6 mei zal Koning Charles III worden gekroond in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens die ceremonie zal er voor het eerst een ‘Homage of the People’ plaatsvinden, waarbij alle inwoners van het land en miljoenen Britten over de hele wereld gevraagd zullen worden om een eed af te leggen. Die nieuwe eed vervangt de traditionele ‘Homage of Peers’ (‘Hulde van gelijken’, red.), waarbij erfelijke gelijken knielden om hun trouw aan de koning te betuigen.

De bedenkers van de nieuwe eed zijn de koning, de aartsbisschop van Canterbury en de regering. Het doel is om “een koor van miljoenen stemmen” in staat te stellen om “voor het eerst in de geschiedenis deel te nemen aan dit plechtige en vreugdevolle moment”. Door die modernisering van de traditionele
kroningsceremonie hoopt men de betrokkenheid van het volk te vergroten.

Eedaflegging

De eed die afgelegd zal worden, luidt als volgt: “Ik zweer dat ik ware trouw zal betuigen aan Uwe Majesteit en aan uw erfgenamen en opvolgers volgens de wet. Zo helpe mij God.” Deze eed zal gevolgd worden door een fanfare en de woorden “God Save The King”. Hierna zal gevraagd worden om te antwoorden: “God Save King Charles. Long Live King Charles. May The King live for ever.”

Voordat de ‘Hulde van het Volk’ plaatsvindt, zal de aartsbisschop van Canterbury eerst eer betuigen namens de Kerk van Engeland, gevolgd door de Prins van Wales als de enige erfelijke bloedverwant die het koninklijke eerbetoon uitvoert. Prins William zal de koning helpen bij het aantrekken van de koninklijke mantel en zal ook tijdens de investituur het koninklijke theater binnengaan om zijn vader te helpen.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Britten kunnen via de allereerste ‘Homage of the People’ trouw zweren aan Charles III”

  1. Moet het vorstenhuis bij ons ook eens uitproberen, onder de tonen van de Bravezeun, begeleid door een blokfluitensemble met grosse-caisse en paukenslag (op het ritme van Pol Van Ostaijen).

  2. Met een opgestoken middenvinger, uitgestoken tong en vertoond bloot achterste zou dit een “valuable statement” kunnen wezen in hun eigen idioom uitgedrukt.

Plaats een reactie

Delen