Minstens 53 Chinese ‘vrijwilligers’ actief als spion in België: “Zo spoedig mogelijk land uitzetten”

Ponthier vindt dat de 53 'vrijwilligers' zo snel mogelijk het land uit moeten. Shutterstock

Uncategorized

Alle Kamerleden kunnen wettelijk maximumpensioen overschrijden tot bijna 10.000 euro

Wannes Neukermans

Sinds 2014 kunnen alle Kamerleden het wettelijk maximumpensioen overschrijden en zichzelf een bonus van 20 procent geven. Ex-Kamerleden kunnen namelijk pensioenrechten van andere jobs in rekening brengen, om op die manier maandelijks tot 1.562 euro bruto extra te laten betalen door de Kamer. De problematiek wordt vandaag besproken op het Bestuurscomité.

Een dikke maand geleden raakte bekend dat ex-Kamervoorzitters Siegfried Bracke en Herman De Croo en acht gepensioneerde hoge ambtenaren al jarenlang duizenden euro’s bovenop hun wettelijk pensioen ontvingen. Daardoor ontvingen sommigen van hen een pensioen boven het ‘Wijninckx-plafond’, dat tegenwoordig op ongeveer 7.800 euro bruto per maand ligt.

Bijna 10.000 euro bruto

Uit documenten die HLN kon inkijken blijkt nu dat ook ‘gewone’ Kamerleden recht hebben op een aanvullend pensioenvoordeel. Het gaat over een bonus tot 20 procent, waardoor Kamerleden een maximumpensioen van 9.375 euro bruto kunnen trekken.

De ambtenaren van de Kamer zitten met de handen in het haar en vragen bijstand van de federale overheidsdienst Pensioenen. Ze oordelen dat de federale pensioendienst veel beter de pensioenen van Kamerleden kan uitbetalen en controleren, in plaats van de Kamerleden zelf.

Gevangenis

In het Vlaams Parlement raakte gisteren bekend dat ook Christian Van Eycken, die tijdens zijn mandaat als volksvertegenwoordiger de man van zijn maîtresse vermoordde, een uittredingsvergoeding van 233.000 euro heeft gekregen.

Lees ook:

https://palnws.be/2023/04/hebben-parlementsleden-recht-op-uittredingsvergoeding-als-ze-in-de-gevangenis-zitten-kabinet-liesbeth-homans-legt-uit/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

9 gedachten over “Alle Kamerleden kunnen wettelijk maximumpensioen overschrijden tot bijna 10.000 euro”

  1. Wat mij wel eens interesseert om te weten, is hoeveel belastingen ze dan wel betalen op hun huidige bruto vergoedingen en later op dit bruto pensioen. Of zijn daar ook speciale regeltjes voor die de bevolking niet kent? Ik weet bvb. dat lang geleden een burgemeester uit een middelgrote stad in Vlaanderen in de politiek was gegaan om zo als bedrijfsleider een groot deel belastingen minder te betalen. Nog altijd zo?

  2. Al die hypocriete politici zouden met onmiddellijke ingang ontslagen moeten worden, onmiddellijk nieuwe verkiezingen zonder cordon, dat is pas democratie.
    En teruggave aan de staatskas voor de echte werkende belgen om een deftig pensioen te geven.
    Walgelijke wezens, wanneer is hier eens een opstand, niet-gewelddadig, anders zijn het maar terug de kleintjes die het slachtoffer zijn.

  3. Hoe meer dergelijke schaamteloze scandalen aan het licht komen, hoe meer idiote belgen op deze tradopartijen die dit allemaal tot stand hebben gebracht, stemmen.
    Slechts 1 partij is hier niet voor aansprakelijk, iedereen weet de welke.

Plaats een reactie

Delen