Anglofiel Harry De Paepe over 'The Crown': "Die mensen hebben eigenlijk een vrij saai leven"

Harry De Paepe (Ertsberg) en The Crown (Shutterstock)

Uncategorized

Anglofiel Harry De Paepe over ‘The Crown’: “Die mensen hebben eigenlijk een vrij saai leven”

Stijn Derudder

Auteur Harry De Paepe is misschien wel Vlaanderens bekendste anglofiel. De Paepe treedt vaak op voor tv en radio als kenner van de Britse politiek en cultuur. In een interview met weekblad ’t Pallieterke geeft hij zijn mening over de Netflix-serie ‘The Crown’.

Hoewel De Paepe ‘The Crown’ een mooie serie vindt om naar te kijken, vindt hij ze naar eigen zeggen soms ook “nogal saai”. “Eigenlijk hebben die mensen, los van persoonlijk ongeluk dat iedereen kan treffen trouwens, een vrij saai leven”, legt hij uit. “Dat is niet het leven zoals dat van een Charles I of II, die mannen hebben nogal een leven gehad. Dan denk je: ‘Jongens, wat hebben die allemaal meegemaakt!’ (lacht). Kijk naar Charles III, die heeft een vrij saai leven. We kijken naar een tv-reeks die uiteindelijk weinig schokkende dingen vertelt, als we eerlijk zijn. De Britse koninklijke familie zelf doet in feite weinig schokkende dingen, hé.”

Maar, je vertelt ook dat we eigenlijk weinig weten, en zéker niet alles, van de Britse koninklijke familie, dus wie weet leiden ze toch wel een interessanter leven dan we zouden denken…

“(lacht) Ja, stel je voor, wie weet (lacht). Dat kan goed zijn, dat is waar, dat is mogelijk.”

Bepaalde feestjes of zo… “Ja, goed mogelijk (lacht). Het interessantste is eigenlijk weinig aan bod gekomen. Prins Philip heeft als militair wel interessante dingen meegemaakt, hé. Dingen waarover je een film zou kunnen maken (lacht). Maar dat komt dan niet aan bod in de reeks…”

Lees hieronder het volledige interview met Harry De Paepe:
https://palnws.be/2023/04/harry-de-paepe-auteur-en-anglofiel-de-britse-republikeinen-zullen-luider-dan-ooit-manifesteren-tegen-de-monarchie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

Plaats een reactie

Delen