Vlaams Belang-politica Barbara Pas. Photo News

Vlaams Belang-politica Barbara Pas. Photo News

Uncategorized

Barbara Pas (VB) wil buitenlandse opvangcentra: “Gelukszoekers zullen wegblijven als ze Europa niet binnen kunnen”

Simon Segers

Volgens Barbara Pas, voorzitter van de Vlaams Belang Kamerfractie, kan het Belgische asielbeleid nog wat leren van landen als Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. In een interview met De Zondag pleit zij voor buitenlandse opvangcentra om de asielfactuur te verlagen.

Die factuur bedraagt intussen één miljard euro volgens Pas. Een beleid waarbij niet-Europese asielzoekers worden opgevangen in staten als Rwanda en Tunesië in afwachting van de verwerking van hun aanvraag, zou een meer bescheiden factuur met zich meebrengen. “Als we met een zak geld zwaaien, zullen we zeker bereidwillige landen vinden”, sprak de fractievoorzitter. “Dus ja, dat zal iets kosten, maar het zal minder zijn dan vandaag. De aantallen zullen ook lager liggen, want de gelukszoekers zullen wegblijven als zij weten dat ze Europa niet binnen kunnen. Dat zou een héél groot verschil maken. Vergeet niet dat vandaag zes op de tien asielzoekers afgewezen worden. Maar wat doen zij dan? Hier in de illegaliteit verdwijnen. Het is dringend tijd dat we inzetten op verplichte terugkeer.”

Drukkingsmiddelen

Pas gelooft niet dat de regering zich zo in een nadelige positie plaatst tegenover de landen die die opvang zouden voorzien. “Denkt u misschien dat wij geen drukkingsmiddelen in handen hebben?”, vervolgde ze. “Veel van die landen hebben Europa meer nodig dan omgekeerd. Maak daar uw ontwikkelingshulp van afhankelijk, hang daar handelsverdragen aan vast: allemaal stokken die we vandaag veel te weinig gebruiken.”

Gezinshereniging

Een ding is duidelijk voor de Vlaams Belang-politica: het huidige asielbeleid betekent chaos en moet op de schop. “Je kan de reguliere instroom ook verminderen door de gezinshereniging te verstrengen. Ik heb staatssecretaris De Moor onlangs gevraagd hoeveel mensen de voorbije twee jaar via dit kanaal ons land zijn binnenkomen. Weet u wat haar antwoord was? Dat ze het niet weet. Is dat niet hallucinant? Dat gaat hier over het grootste reguliere migratiekanaal, hè. Haar beleid loopt helemaal uit de hand”, besloot Pas.

Lees ook:

https://palnws.be/2022/09/ook-denemarken-sluit-akkoord-met-rwanda-om-asielzoekers-over-te-brengen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen