Nu al meer boetes voor snelheidsovertredingen geregistreerd dan in heel 2021

Annelies Verlinden. Photo News

Uncategorized

Commissie Grondwet organiseert hoorzitting over weinig succesvolle burgerbevraging

Wannes Neukermans

Vandaag kwamen bevoegde ministers Verlinden (cd&v) en Clarinval (MR) verslag uitbrengen over de online burgerbevraging ‘Een land voor de toekomst’. Zelf geven de ministers nu toe dat de burgerbevraging niet het gehoopte succes heeft opgeleverd. Slechts 0,15 procent van de bevolking heeft de bevraging die te complex, langdradig, duur en ingewikkeld was, ingevuld.

“Een pure verspilling van belastinggeld”, oordeelt Kamerlid Sander Loones. Het enige concrete voorstel dat uit de bevraging kwam, was van minister Verlinden: om de Senaat om te vormen tot een comité van belangengroepen. “Een Senaat van rangen en standen dus. Niet verstandig”, aldus Loones.

Burgerpanels

“De dure burgerbevraging van minister Verlinden was één grote flop”, oordeelt Barbara Pas (Vlaams Belang). “Als je écht wil luisteren naar de bevolking, organiseer dan bindende refedenda.”

Er wordt nog gesproken over burgerpanels, die de resultaten van de bevraging zouden analyseren en bespreken. Maar ten eerste zijn er bitter weinig resultaten, en ten tweede zou het reglement van de Kamer daarvoor eerst aangepast moeten worden. “Tot nu toe blijft het erg stil daarover in de Kamer”, oordeelt Loones.

De commissie Grondwet heeft op vraag van het N-VA-Kamerlid besloten om het Wetenschappelijk comité en de professoren die de burgerbevraging hebben begeleid, uit te nodigen voor een hoorzitting.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/burgerbevraging-is-niet-representatief-voor-wat-de-belg-denkt/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Commissie Grondwet organiseert hoorzitting over weinig succesvolle burgerbevraging”

  1. De wereld, België en Vlaanderen zijn er niet beter op geworden met minister Verlinden (CD&V) in de politiek. Onbegrijpelijk dat het mens betaald wordt voor haar (wan)prestaties. Misschien beter postuleren voor een job bij de decadente KVS barak.

  2. Inderdaad Benny M. Een pertinente vraag. Maar een antwoord hierop zal er met deze regering nooit komen. Want het zou wel eens heel vervelend kunnen worden voor de minister van justitie !

Plaats een reactie

Delen