Bert Anciaux over het vertrek van Ahidar uit Vooruit: “Reactie van partij op uitspraken over Gaza was niet oké”

Bert Anciaux en Fouad Ahidar tijdens een 1 meiviering in 2014. Belga

Uncategorized

Dalai lama excuseert zich nadat hij kind vraagt om “aan zijn tong te zuigen”

Wannes Neukermans

De hoogste geestelijke Tibetaanse leider dalai lama ligt onder vuur nadat hij tijdens een ceremonie in Noord-India een kleine jongen kuste en hem zelfs vroeg “aan zijn tong te zuigen”. In een persmededeling excuseert de dalai lama zich voor zijn gedrag. Al ging het volgens hem over “onschuldige en speelse plagerijen”.

Het filmpje circuleert al meer dan een week op Twitter. Tijdens een ceremonie van de dalai lama met studenten in Noord-India, komt er een jongetje naar voren die een knuffel en een kus op de wang krijgt van de geestelijke leider. Nadien komt er ook een kus op de mond, en nadien steekt de dalai lama zijn tong uit. Hij zou het jongetje hebben gevraagd om aan zijn tong te zuigen, volgens CNN.

In een statement op Twitter excuseert de dalai lama zich. “Zijne heiligheid wenst zich te excuseren tegenover het jongetje en zijn familie (…). “Zijne heiligheid plaagt mensen vaak op onschuldige en speelse wijze, zelfs in het openbaar en voor de camera’s.” Volgens hem gaat het dus om een onschuldig incident dat verkeerd begrepen is. Op sociale media heerst vooral verontwaardiging. Mensen vinden de vertoning “vies”, “ongepast”, “walgelijk”. Verschillende mensen spreken ook van “pedofiel gedrag”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

13 gedachten over “Dalai lama excuseert zich nadat hij kind vraagt om “aan zijn tong te zuigen””

  1. Typisch links. Terwijl in Nederland men naakte volwassenen toont aan kinderen om transgenderisme te normaliseren. Kinderen van 4 jaar worden er door volwassen vrouwen gevraagd of ze het leuk vinden wanneer hun piemel afgedroogd wordt. In scholen worden fictieve misbruikverhalen erotisch voorgesteld in lectuur ipv hen objectief te behandelen. Ook hier moet ik u weer vertellen dat de pot de ketel verwijt zwart te zijn, terwijl kindermisbruik, kinderverminking en het toedienen van onvruchtbaar makende medicatie mainstream zijn bij ongelovig links. Het lijkt me haast dat mensen goed en slecht zijn en dat religie onze maatschappij voor honderden jaren veilig hield en jij bij team slechteriken zit en hun talking points nog steeds papagaait. Da’s 2-0 voor mij vandaag e. Tot morgen.

  2. Is dat één van de vele broodjeaapverhalen die ze bij de PVDA door elkanders strot rammen ? Ik ken er nog zo één : de CIA heeft Che Guevara vermoord, maar eerst levend zijn handen laten afhakken.

  3. Omdat vrijheid van meningsuiting het hoogste goed is dat er bestaat. Het is al erg genoeg dat links het dictatorschap van hun hoogstaande moraal opeisen, zodat we als rechts conservatief niet echt hetzelfde moeten beginnen doen. Argumenten zijn beter dan de muilkorf.

  4. Nu meestal niet meer. Maar je hebt er nog wel die trouw blijven aan de grondbeginselen van de katholieke inspiratie. Net zoals je dat bij heel veel moslims vindt, die waarden van 1400 jaar geleden nog altijd blijven verdedigen en deze retrograde referentie zelfs als een positief en na te leven gegeven beschouwen.

  5. Principieel heeft u volkomen gelijk. Toen ik nog jong (en misschien wat naïef) was, redeneerden wij op krek de zelfde wijze in onze studentenvereniging. We lieten zelfs “uit principe” x-linkse figuren toe in onze besloten vergaderingen, die dan onze intenties aan x-linkse agitatoren rustig konden doorbrieven, om dan mensen van de plakploegen netjes in elkaar te laten kloppen. Eén van de PALNWS-redacteurs kan erover getuigen, als u wilt. Maar Homunculus (de vroegere “Liesbeth” C.) is niet geïnteresseerd in “argumenten”, dit creatuur maakt zich vrolijk in het provoceren en uitschijten van andere lezers, en verheerlijkt en staat achter geweld tegen u en mij (heeft u indertijd de artikels gelezen aangaande Dennis Tiefus en de ondervragingen door de politie en de reaktie van Homunculus ?). Als u dat wil blijven verdedigen als “vrije meningsuiting” is dat uw beslissing, maar ik ben helemaal niet geïnteresseerd in heiliger-dan-de-paus-zijn. U noemt het muilkorven, ik heb er een ander woord voor.

  6. Aan Pjotr. Oproepen tot geweld kan niet. Provoceren en uitschijten, behoort tot de mogelijkheden. Het is niet aan te raden, maar is legitiem. Degene die het voorwerp is van dat uitschijten en provoceren, moet voldoende sterk in zijn schoenen staan om zoiets naast zich neer te leggen. Schelden en spelen op de man in plaats van op de bal, is eigenlijk de ergernis en reactie niet waard.

Plaats een reactie

Delen