Actrice Rachel Zegler nabij een reclamebord met een afbeelding van de originele prinses. Foto X

Actrice Rachel Zegler nabij een reclamebord met een afbeelding van de originele prinses. Foto X

Binnenland politiek

De Ceulaer: “Rousseau zou eens een paar jaar naar Oxford moeten, om veel boeken te lezen”

Simon Segers

In navolging van Conner Rousseaus uitspraken over het werkloosheidsbeleid opperde De Morgen-journalist Joël De Ceulaer dat de Vooruit-voorzitter beter nog enkele jaren zou gaan studeren. “Rousseau zou eens een paar jaar naar Oxford moeten, om veel boeken te lezen”, schreef de journalist op Twitter.

Rousseau pleit voor de introductie van zogenaamde ‘basisbanen’. Concreet wil hij langdurige werklozen na twee jaar een job opleggen en bij weigeraars de uitkering ontnemen. Hij argumenteert dat “een volwaardig loon” en “een job waarmee ze rechten opbouwen” de situatie van die mensen zal verbeteren. Toen de Vooruit-voorzitter verder ook stelde dat huismoeders – ook wanneer zij geen leefloon ontvangen – actief deel moeten uitmaken van de arbeidspopulatie, kreeg hij veel tegenwind te verduren. “Die vrouw rijdt ook wel op onze wegen, haar kinderen gaan naar onze scholen en als ze ziek is, kan ze ook rekenen op onze gezondheidszorg”, aldus Rousseau.

Een echte sociaal-democraat

“Ik denk dat Frank Vandenbroucke toch eens iets moet uitleggen aan zijn voorzitter”, reageerde De Ceulaer op Twitter. Hij lijkt eveneens niet opgezet met de woorden van Rousseau, die volgens hem niet stroken met de principes van de sociaaldemocratie. Denk daarbij aan keuzevrijheid en recht op zelfbeschikking. “Rousseau zou eens een paar jaar naar Oxford moeten, om veel boeken te lezen. Ter inspiratie”, vervolgde de journalist. “Misschien komt hij dan terug als echte sociaal-democraat, misschien beseft hij dan dat hij er geen is. Hoe dan ook zou dat dus nuttig zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “De Ceulaer: “Rousseau zou eens een paar jaar naar Oxford moeten, om veel boeken te lezen””

  1. Oei, ik vrees/hoop dat dit einde loopbaan betekent voor Don Joël. Wie tekeer gaat tegen demagogisch links wordt gecancelled. Byebye Joël, het ga je goed in de kerkers van Sint Nicolas.

  2. joëlleken en connertje spreken elkaar tegen,zo gaat dat met de linkse kwieten.Als een vrouw niet wil gaan werken bestaat de kans dat haar echtgenoot genoeg verdiend en zeer veel belastingen afdraagt.Connertje moet zich moeien met de inkomens van de mensen die werken,hij kan zich beter bezighouden met de inkomens van zij die op onze kosten leven.In mijn tijd was men beschaamd wanneer men werkloos,aan den dop,was,nu is men fier.Doe zoals vroeger,om 8 uur in een lokaal en om 17 uur naar huis,iedere dag komen “stempelen”,leefloners idem en analfabeten leren lezen;schrijven en een stiel aanleren,kordaat aanpakken of retour,art 2 van RVDM afschaffen,.

  3. Conner is waarschijnlijk niet links genoeg voor De Ceulaer. Conner is eerder een populist (waar niks mis mee is), die oude slogans bovenhaalt, die populair zijn, maar het na de verkiezingen nooit gehaald hebben. Na de verkiezingen wordt de knop van de politieke correctheid terug aangezet en dat betekent meestal stilstand en halve maatregelen.

Plaats een reactie

Delen