Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma

Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma. Photonews

Uncategorized

Hilde Crevits wil na 2024 Vlaams minister van Welzijn blijven

Wannes Neukermans

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v) oordeelt dat de zorg in rusthuizen gratis zou moeten zijn, aangezien de overheid daarvoor tussenkomt en de woonzorgcentra vergoedt. “Ik zou het ellendig vinden moest daar winst op worden gemaakt”, verklaarde Crevits in De Zevende Dag, waar ze pleitte voor meer transparantie in de facturen.

Op de zorg in een woonzorgcentrum mag geen winst worden gemaakt en dat wil Crevits in een Vlaams decreet verankeren. Mensen hebben de vrije keuze in hun woonzorgcentrum, maar ik zou het ellendig vinden moest daar winst worden gemaakt op zorg. Er moet veel meer helderheid komen”, aldus Crevits in De Zevende Dag.

Ook na de verkiezingen van 2024 zou Crevits graag deel uitmaken van de Vlaamse regering. Ze wil ook de post Welzijn behouden, die ze kreeg toen haar voorganger Wouter Beke ontslag moest nemen.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “Hilde Crevits wil na 2024 Vlaams minister van Welzijn blijven”

  1. En ik wil de Euromollions winnen, als het meer dan 100Mio is in 2024. Blijkbaar is alles al geregeld voor de komende Vlaamse regering. NVA 20% en Vooruit 15%, de “grootste” elkaar opvrijende partijen, 10% Cd&V om de boel aan te vullen, en Groen 6%, want OVld heeft afgedaan bij BDW. Zo heeft BDW zijn coalition of losers met 51%. Dat de grootste partij en de Poetin Vrienden Der Armzaligen (van geest) een jaar voor de verkiezingen uitgesloten worden, is geen enkel democratisch probleem. Weer 5j extra betalen en extra regeltjes.

  2. Vrienden,laat ons eerst gaan stemmen en de as NVA-VB incontournabel maken,in mooi Nederlands.NVA zal dan moeten kiezen vooraleer de gemeenteverkiezingen plaats vinden,met het VB of zonder,of nergens aan de bak.Kiezen is altijd verliezen

  3. Moge de profeet uw gebeden verhoren. Toch een bedenking: hoeveel N-VA kiezers hebben nog een Vlaamse overtuiging? In de gemeente T., (arr. Leuven) telt de N-VA 9 verkozenen op 27 in de gemeenteraad. In vergelijking met de Volksunie van weleer geen enkele verkozene met een Vlaams profiel. Samen met hun coalitiepartner Groen/Ecolo twee handen op een buik.

Plaats een reactie

Delen