Nieuwe staatsbon beduidend minder populair

Vincent Van Peteghem. Photonews

Uncategorized

Jan Jambon: “Ik denk dat we onze job gedaan hebben, ondanks alle crisissen”

Wannes Neukermans

Vlaams minister-president Jan Jambon oordeelt dat de Vlaamse regering goed werk heeft geleverd, ondanks de conflicten die er geweest zijn rond bijvoorbeeld stikstof, Ventilus en de kinderbijslag. “Lees het regeerakkoord en je zal zien dat wij bijna alles uitgevoerd hebben of in uitvoer hebben gezet”, vertelt hij in een interview met De Zondag.

Dat er in verschillende dossiers niet zonder slag of stoot een akkoord gevonden wordt, betekent volgens Jambon niet dat de Vlaamse regering geen goed werk levert. Het stikstofdossier is volgens Jambon een technisch moeilijk dossier. “Ik heb nog nooit meegemaakt dat de onderhandelaars in zo’n nauw contact stonden met hun technische raadgevers”, aldus de minister-president.

Groenestroomcertificaten en lerarentekort

Er liggen voor de Vlaamse regering nog enkele dossiers op tafel. Ten eerste is het lerarentekort nog niet opgelost. “De bevoegde minister Ben Weyts (N-VA) is daar elke dag mee bezig en legt ook oplossingen op tafel”, vertelt Jambon. “Zo is het al aantrekkelijker geworden om de overstap van de privé te maken.”

Daarnaast willen Jambon en co. nog de knip in de groenestroomcertificaten realiseren. “Het idee was om de 200 grootste zonnepaneleninstallaties – die al ruimschoots hun investering terugbetaald kregen – aan te pakken. Maar nu blijkt dat er nog meer installaties overgesubsidieerd worden”, aldus Jambon. “(…) Maar als dat niet lukt op een juridisch robuuste manier, dan laten we dat vallen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Jan Jambon: “Ik denk dat we onze job gedaan hebben, ondanks alle crisissen””

  1. Als hij daarmee bedoelt de beschikbare budgetten versmossen aan nutteloze onkosten, kan ik hem geen ongelijk geven. Laat ze in VL al eens beginnen de jaarlijkse 17 miljard € subsidies van tafel te vegen en er pas toe te kennen als cijfermatig bewezen kan worden dat zij binnen de eerstkomende 4 à 5 jaar onder normale omstandigheden kunnen renderen. Wees maar zeker, er zal niet veel overblijven !

Plaats een reactie

Delen