Verdachte opgepakt na schietpartij in ziekenhuis Rotterdam

Brandstichting in ziekenhuis. Twitter

Binnenland politiek

Karl Vanlouwe (N-VA) over heropbouw Oekraïne: “Doet me denken aan heropbouw van Vlaanderen na twee wereldoorlogen”

Wannes Neukermans

Afgelopen week bezocht het Europese Comité van de Regio’s, met Karl Vanlouwe (N-VA) als fractieleider van de Europese Alliantie, Oekraïne, in het kader van de plannen voor de heropbouw van het land. Volgens Vanlouwe kan Oekraïne iets opsteken van de manier waarop Vlaanderen heropgebouwd is na de twee wereldoorlogen.

Oekraïne is niet enkel volop bezig met het tegenhouden van de Russische invasie, maar probeert ook nu al vooruit te kijken naar een eventuele vrede of wapenstilstand. Daarom bezocht een delegatie van Europese politici hoofdstad Kiev, waar een top georganiseerd werd over de heropbouw. “Het bezoek in Oekraïne en de uitdagingen waarvoor het land staat op vlak van heropbouw doen me denken aan de heropbouw van Vlaanderen na twee wereldoorlogen”, reageert Vlaams Parlementslid Karl Vanlouwe. “Net zoals toen (Vlaanderen), heeft Oekraïne nood aan steun van de internationale gemeenschap.”

Ook na de oorlog zal er steun van het Westen nodig blijven, benadrukte president Zelensky donderdag op de vergadering. De Oekraïner zou werk willen maken van een gedecentraliseerd bestuursmodel. “Wij staan naast hen, nu, maar ook tijdens de heropbouw”, verklaart Vanlouwe. “We zullen er elke stap van de weg voor hen zijn.”

Lees ook:

https://palnws.be/2023/04/hertekent-de-oorlog-in-oekraine-de-europese-politiek/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Karl Vanlouwe (N-VA) over heropbouw Oekraïne: “Doet me denken aan heropbouw van Vlaanderen na twee wereldoorlogen””

  1. Onlangs waren er vrij betrouwbare berichten over de grote corruptie met Europees geld dat daar rijkelijk en ruimhartig onder generaals verdeeld werd. Oekraïne was en is een van de meest gecorrumpeerde landen van Europa, zo niet het meest corrupte. Gaat men dat zuur verdiende geld van de Europese belastingbetaler versluizen naar zo’n Balkanachtig land?! Politici leren nooit, of willen nooit leren, ze willen alleen deugdzaam zijn en blind voor de feiten.

  2. In Afrika en een deel van Azië doen we aan ontwikkelingshulp en vangen van diezelfde landen ook nog hun illegale migranten op. Voor Oekraïne steunen we de oorlog en vangen we (deze keer legale) vluchtelingen op, de schade moet maar door diegenen die ze veroorzaakt heeft betaald worden. We kunnen niet voor alles opdraaien.

  3. Oorlog: Fase 1. alles vernietigen. Fase 2. Alles heropbouwen. Win-win operatie voor de oorlogstokers USA en EU. Quid de oorlogsslachtoffers en de politieke gevangenen (repressie)?

Plaats een reactie

Delen