‘De Roze Leeuw’ richt Vlaamse afdeling op: “Groot draagvlak in Vlaanderen”

De Roze Leeuw. Facebook

Uncategorized

Kredietbeoordelaar verlaagt Franse kredietwaardigheid

Wannes Neukermans

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietwaardigheid van Frankrijk verlaagd van AA naar AA-, met stabiele vooruitzichten. Volgens Fitch zijn de begrotingstekorten van Frankrijk voor dit en volgend jaar niet langer in lijn met andere landen met een AA als kredietscore.

Daarnaast wijst Fitch op de politieke impasse en de protesten in Frankrijk, met name tegen de geplande pensioenverhoging, die een risico vormen voor de hervormingsplannen van president Macron.

De verlaging van de kredietwaardigheid door Fitch is de eerste van de drie grote ratingbureaus sinds de sociale onrust over de pensioenen in Frankrijk. De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire heeft gereageerd op de verlaging en verzekert dat Frankrijk zal blijven werken aan structurele hervormingen en het verlagen van de overheidsschuld.

Met deze verlaging heeft Frankrijk nu dezelfde rating als België bij Fitch, namelijk AA-. België heeft echter negatieve vooruitzichten, wat betekent dat er een risico bestaat dat de rating in de toekomst verlaagd zal worden. Het is nog niet bekend of Frankrijk ook negatieve vooruitzichten zal krijgen bij Fitch.

Lees hieronder over de kredietwaardigheid van België, Vlaanderen en Franstalig België:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen