CST. Foto Shutterstock.

CST. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Luiks hof van beroep bevestigt: “Verlenging Covid Safe Ticket was niet gerechtvaardigd”

Wannes Neukermans

Na een eerste uitspraak van het hof van eerste aanleg in Namen (maart 2022), bevestigt nu ook het Luikse hof van beroep dat de verlenging van het Covid Safe Ticket (verder ‘CST’) in het Waals Gewest niet gerechtvaardigd was. De vzw ‘Notre bon droit’ had een rechtszaak tegen het Gewest aangespannen.

De relevantie van het CST en hoe die zou helpen tegen de verspreiding van het coronavirus, zou volgens de Waalse rechtbank niet voldoende bewezen zijn. Dat schrijft ‘Notre bon droit’ op Facebook.

De CST-regeling, die ervoor zorgden dat niet-gevaccineerde mensen zonder negatieve test op heel wat publieke plaatsen niet meer binnenmochten, “maakte inbreuk op fundamentele vrijheden en rechten”. Die inbreiken waren op het moment van de verlenging “niet gerechtvaardigd”, oordeelt het hof.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Luiks hof van beroep bevestigt: “Verlenging Covid Safe Ticket was niet gerechtvaardigd””

  1. Geen enkele van alle Covid maatregelen vanaf de eerste minuut was gerechtvaardigd. Een goed draaiende wereld werd ontregeld en daar dragen we nu nog de gevolgen van door onze slimme politiekers die slimme experts slaafs achterna holden.

  2. Nu kan er op basis hiervan ook de verantwoordelijken hiervoor voor het gerecht gebracht worden??? Van Ranzig zou ik mee beginnen. Is er nog plaats in Nürnberg???

  3. Er is ook GEEN enkel bewijs dat CO2 zorgt voor de klimaatveranderingen en toch wordt het door onze strot en portemonnee geduwd. Wanneer rechtzaak tegen de klimaatgekkies?

Plaats een reactie

Delen