OHL-voetbalspeler Sofian Kiyine vliegt met wagen sporthal binnen, kinderen aan de dood ontsnapt

Sofian Kiyine. Photo News

Uncategorized

OHL-voetbalspeler Sofian Kiyine vliegt met wagen sporthal binnen, kinderen aan de dood ontsnapt

Stijn Derudder

Sofian Kiyine (25) vloog letterlijk met z’n wagen tegen en in een sporthal in Flemalle, in de buurt van Luik. Tijdens die crash waren er kinderen aan het sporten, maar als bij wonder is er niemand gewond geraakt in de sporthal. Kiyine zelf werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. 

Op de officiële website van OHL laat de club weten dat “Sofian Kiyine gisteravond betrokken was bij een zwaar auto-ongeval in de buurt van Luik”. “CEO Peter Willems geeft meer duidelijkheid over de situatie”, staat te lezen in het persbericht: “Sofian Kiyine werd afgevoerd naar de spoedafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis waar verdere onderzoeken plaatsvinden. Hij bevindt zich niet in levensgevaar. Er waren gelukkig geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval.”

(Lees verder onder de tweet.)

Aan de dood ontsnapt

Willems vertelt dat ze bij OHL “uiteraard, net als iedereen, erg geschrokken en geschokt zijn bij het zien van de beelden.” “Er is zeker sprake van overdreven snelheid, maar niemand weet wat deze exact was. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend, maar dat wordt momenteel druk onderzocht. We wachten dit onderzoek af. We willen ook met Sofian zelf bespreken wat er precies gebeurd is, en daarna zullen we de verdere stappen bekijken”, liet Peter Willems weten.

“Sofian heeft veel geluk gehad. We beseffen dat het veel erger had kunnen aflopen”, verklaart Willems in het bericht op de website van OHL. Daar staat ook te lezen dat er “op het moment van het ongeluk kinderen aanwezig waren in het gebouw”, van wie “de basketbaltraining net was afgelopen”. Willems beseft dat een potentiële ramp op het nippertje vermeden is. “Ik ben zelf vader van kinderen van die leeftijd, dus je moet het mij niet uitleggen”, vertelt hij.

Voorbeeldfunctie

OHL laat weten dat ze “binnen de club veel belang hechten aan verkeersveiligheid en er wordt regelmatig herhaald dat de spelers een voorbeeldfunctie nastreven”. “We verwachten dat de spelers een gepaste rijstijl hanteren. Maar laat ons de resultaten van het onderzoek afwachten en niet op de feiten vooruitlopen”, besluit Willems nog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

7 gedachten over “OHL-voetbalspeler Sofian Kiyine vliegt met wagen sporthal binnen, kinderen aan de dood ontsnapt”

  1. Aangezien de ‘lancering’ en de afgelegde vlucht van dat ‘voertuig’ denk ik dat de grondsnelheid redelijk aan de hoge kant moet geweest zijn. 🤔😱🤣

  2. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw had iedereen er hartelijk om gelachen. Nu terug naar 2023: het is duidelijk dat de rotonde werkt als schietschijf en opnieuw aangelegd moet worden. Maar het was wel een “James Bondje”, zie de film waarin ‘Jaws’ het dak van een huis binnen rijd, en doodgemoedereerd naar buiten komt wandelen, het stof van z’n schouders vegend…

Plaats een reactie

Delen