Sociaaldemocraten in Canada willen misgenderen en antidragshowprotesten zwaar beboeten

NDP-lid Kristyn Wong-Tam. Schermafbeelding: Twitter.

Uncategorized

Sociaaldemocraten in Canada willen misgenderen en antidragshowprotesten zwaar beboeten

Stijn Derudder

In de Canadese provincie Ontario is een wet voorgesteld die “veilige zones” wil invoeren om dragqueens en andere LGBTQIA+’ers te beschermen tegen – vermeende – intimidatie wanneer en waar ze optredens geven. Dat betekent dat protesten binnen 100 meter van een dragshow of andere LGBTQIA+-evenementen verboden zouden worden. Wie die wet overtreedt, kan een boete van 25.000 dollar krijgen.

De sociaaldemocratische oppositiepartij NDP (Nouveau Parti démocratique de l’Ontario) die zetelt in de Ontario Assembly, heeft een wetsvoorstel ingediend dat de procureur-generaal de bevoegdheid geeft om tijdelijk specifieke gebieden aan te wijzen als “veilige zones” voor LGBTQIA+-evenementen zoals dragshows. De beperkingen zouden elke anti-LGBTQ-intimidatie en aanzetten tot haat binnen 100 meter van een show bestraffen met boetes tot 25.000 dollar.

“Doodernstig”

NDP-lid Kristyn Wong-Tam, een non-binaire Canadese met roots in Hong Kong die de voornaamwoorden ‘they/them’ gebruikt, diende het wetsvoorstel in. Wong-Tam argumenteerde dat het noodzakelijk is dat de regering beperkingen oplegt aan openbare meningsuiting om zo homo’s en transgenders te beschermen tegen zogenaamde “doodernstige” dreigingen waarmee ze worden geconfronteerd door protesten.

“De toename van haat en geweld waarmee de 2SLGBTQI-plus-gemeenschappen, inclusief de travestieten, in heel Ontario en het hele land worden geconfronteerd, is alarmerend”, zei Wong-Tam tegen de Canadese openbare omroep CBC. “Dragartiesten, hun publiek, de bedrijven en de faciliteiten die deze dragvoorstellingen organiseren, zijn in gevaar gebracht”, vervolgde Wong-Tam. “Tenzij we een strategie voorstellen om hen te beschermen, wordt de sociale, economische en culturele rijkdom van Ontario aangevallen. Die moeten we beschermen.”

(Lees verder onder de tweet.)

Premier Justin Trudeau criminaliseert oppositie

Onder leiding van premier Justin Trudeau heeft Canada een voortrekkersrol gespeeld bij het criminaliseren van protesten tegen de transgenderideologie. In februari van dit jaar werd de 16-jarige student Josh Alexander op een katholieke middelbare school in Renfrew (Ontario) gearresteerd omdat hij vanuit zijn religieuze overtuiging zei dat er slechts twee geslachten zijn en dat mensen niet van het ene geslacht naar het andere kunnen veranderen. Die mening drukte hij uit tijdens een klassikale discussie over biologische mannen die vrouwentoiletten gebruiken. Hij werd door zijn school geschorst en werd gearresteerd toen hij daarna zijn lessen probeerde bij te wonen.

Twee jaar geleden werd een vader in Brits Colombia gearresteerd omdat hij zijn eigen 14-jarige dochter, die beweerde transgender te zijn en zich identificeerde als een man, “had misgenderd”. Een rechtbank had bevolen dat de vader,  Robert Hoogland, de woorden “dochter” en “zij/haar” niet mocht gebruiken, en werd later gearresteerd toen hij weigerde te gehoorzamen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

7 gedachten over “Sociaaldemocraten in Canada willen misgenderen en antidragshowprotesten zwaar beboeten”

  1. De genderhysterie bij links heeft zo’n proporties aangenomen dat de meest elementaire biologische wetten met voeten worden getreden en dat men ze zelfs niet meer mag benoemen. De gendercharlatans zijn onaantastbaar!

Plaats een reactie

Delen