Taal Aktie Komitee (TAK) beplakt ramen van "officiële kapper van Rode Duivels"

Alexia Bertrand. Open Vld

Uncategorized

Staatssecretaris Bertrand over begroting: “Probleem ligt niet aan de inkomstenzijde”

Wannes Neukermans

“Het begrotingsprobleem van ons land ligt niet aan de inkomstenzijde, maar bij de uitgaven.” Dat zegt staatssecretaris Alexia Bertrand (Open Vld), die daarmee het voorstel van Vooruit om een vermogenskadaster in te voeren van tafel veegt. “Als je 54 procent overheidsbeslag hebt, dan moet je absoluut de uitgaven doen dalen”, verklaarde Bertrand zondag in De Zevende Dag.

In een interview in De Zondag verklaart Melissa Depraetere (Vooruit) dat ze alsnog een fiscale hervorming wil realiseren tijdens deze federale legislatuur. “Dat kunnen huurinkomsten zijn, inkomsten uit aandelen, enzovoort. Maak een vermogenskadaster en zorg dat je daar een goed zicht over hebt”, vertelde ze. Maar daar lijken de liberale partijen niet akkoord mee te gaan.

Ons probleem komt niet van de inkomsten, maar van de uitgaven”, reageerde staatssecretaris Bertrand zondag. Ze waarschuwt ook dat het niet evident is te focussen op één specifieke groep. “Dan kom je vaak bij de middenklasse uit”, aldus Bertrand. “Niets is onbespreekbaar, maar het moet efficiënt zijn. En als het leidt tot kapitaalsvlucht, dan heb je niks gewonnen.”

Lees ook:

https://palnws.be/2023/04/vooruit-fractieleider-depraetere-bouchez-houdt-hervormingen-tegen-tot-in-het-debiele-toe/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

11 gedachten over “Staatssecretaris Bertrand over begroting: “Probleem ligt niet aan de inkomstenzijde””

  1. Ik wist dat nog niet, maar ik ben dan ook wel heel erg naïef. Wel zeer erg verschoten, maar ik ben wel dankbaar om van mijn geïndoctrineerde kater verlost te zijn.

  2. NBD,het zinnetje van rooie melissa was veelzeggend”met de NVA van BDW zouden we meer verkregen hebben”wat zit er verborgen in die zin,.De NVA die met vooruit mee wil doen,dit zou ik graag weten,deze vraag zal ik aan stellen aan de persoon in kwestie.

  3. Elke werkende burger weet dat al decennia maar moet je al zolang op begroting zitten om dat nu pas te realiseren? Debleeker had daar minder tijd voor nodig, maar ze werd dan ook door Decroo en Lachaert onmiddellijk aan de deur gezet.

  4. Enkel met het splitsen van de sociale zekerheid en de fiscaliteit kan Vlaanderen zich losmaken van de catastrofe die er vanuit Wallobrux op afkomt. Met die PS zal het nooit lukken een stabiel beleid te voeren, en zonder kan er geen federale regering worden gevormd. Ecolo en de communisten van Hedebouw zijn geen haar beter. Met de mentaliteit daar in het zuiden valt geen land te bezeilen. Dat is al lang duidelijk. Maar het zal meer vragen dan de manier waarop de Vlaamse beroepspolitiekers zich profileren.

  5. Wie gaat werken zal ook al wel ondervonden hebben dat het probleem niet ligt aan de inkomsten, meer dan de helft van je loon gaat naar belastingen op arbeid, BTW en accijnzen.
    We zijn te gul met uitgaven aan zogenaamde asielzoekers, beroepswerklozen en pensioenen voor mensen die nooit of amper gewerkt hebben. Bovendien slagen we er, met ons leger aan werklozen, niet in om alle jobs op te vullen.

Plaats een reactie

Delen