Federaal Parlementslid Theo Francken (N-VA). Photo News

Federaal Parlementslid Theo Francken (N-VA). Photo News

Uncategorized

Theo Francken: “In 2024 neemt Europa zijn buitengrenzen terug in eigen handen”

Gastauteur

Theo Francken is N-VA-Kamerlid en voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie. In deze vrije tribune schijnt hij zijn licht op de asielcrisis en het toekomstige migratiebeleid van Europa.

‘Een koffiezet, een diepvriezer en een groot wit bord.’ aldus staatssecretaris De Moor in de Kamercommissie. De inbeslagname was pover. Het overgrote deel van haar inboedel wordt beschouwd als ‘essentieel voor de dienst’. Een tweede koffiezet en een reeks planten werden eerst opgeladen, maar konden niet verkocht worden want waren gehuurd en dus geen eigendom van de federale overheid. Op mijn vraag waartoe het groot wit bord diende, kwam geen antwoord. Op mijn schamp dat het misschien gebruikt werd om haar realisaties op te noteren, kwam een vernietigende blik.

De gewapende arm der advocaten

De opengrenzenngo’s en hun gewapende advocatenarm (genre PvdA-proxy progress lawyers network), zetten hun strijd verder. Na FEDASIL en het kabinet De Moor, is het kabinet De Croo aan de beurt. Ook hier zal de financiële opbrengst mager, maar de symboliek mega zijn.

292 miljoen

De dagelijkse veroordelingen blijven intussen doorgaan, de dwangsommen (die de federale overheid moet betalen aan individuele asielzoekers die geen opvang kregen), lopen volgens mijn dwangsomteller op tot meer dan 292 (!) miljoen euro.

Und kein ende

En een politieke oplossing voor het probleem van de illegale massamigratie is niet in zicht. Het Europees parlement zette het licht op groen om onderhandelingen te voeren met de Commissie over het Europees Migratiepact. Dat klinkt beter dan dat het is. Want het fundamentele probleem blijft dat men vasthoudt aan het paradigma van de asielaanvraag na een illegale binnenkomst in Europa. En dat men blijft hangen in het grootste fakenews discours van deze eeuw. Dat van de ‘snelle screening’ en ‘snelle terugkeer’.

Exodus

De exodus trekt zich op gang. Het aantal aankomsten op Lampedusa is verviervoudigd ten opzichte van vorig jaar. En aan de Libische en Tunesische kustlijn staan er nog tienduizenden haveloze Afrikanen klaar om te vertrekken. Italië roept de noodtoestand uit. Zelfs de meest rechtste regering in Rome sinds WOII krijgt geen vat op de situatie.

Tegen grenshekken

In België blijft deze regering – ondanks de grootste asielcrisis ooit – hangen in naïviteit en onverantwoordelijkheid. Wat kan je ook anders verwachten als je weet dat de liberale partijgenoten van premier De Croo deze week in het Europees Parlement tegen de Europese financiering van het bouwen van grenshekken stemden. Zelfs dat mag van deze links-liberale gutmenschen niet.

Times they are a changin’

Neen, de oplossing valt niet van deze Belgische regering noch van deze Europese Commissie te verwachten. Maar wanhoop niet. De tijdsgeest duwt de politieke wijzer naar rechts. Zelfs in Finland komt er nu een rechtse regering. En als zelfs – het van oudsher socialistische – Scandinavië keert, dan weet je het. The times they are a changin’.

Paradigmashift

In 2024 trekken we een definitieve streep onder dit ondoordachte ‘wir schaffen das’ decennium van Mutti Merkel en co. In 2024 neemt Europa zijn buitengrenzen terug in eigen handen. In 2024 shiften we van paradigma en sluiten we onze grenzen voor illegale massamigratie. Migratie kan, maar enkel op onze voorwaarden. Niet meer op voorwaarden van de illegale mensensmokkelindustrie.

Dát is de inzet van de Europese verkiezingen volgend jaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Theo Francken: “In 2024 neemt Europa zijn buitengrenzen terug in eigen handen””

  1. De enige oplossing is de geldkraan dicht draaien en geen hekkens plaatsen die ontzettend duur zijn en vroeg of laat toch geen nut hebben.
    Als de mensensmokkelaars weten dat ze niet aan hun geld zullen geraken valt die handel automatisch stil.
    Alleen zij die via een ambassade of consulaat een eerste test in het thuisland of de regio ondergaan hebben die positief bevonden wordt en met een legaal vervoermiddel naar hier komen, al dan niet toelaten.
    Is dat nu echt zo moeilijk want die immigranten komen niet naar hier om te werken want ze kennen of kunnen niets. Hun enige doel is parasiteren.
    Gelijk welke boom of plant hoe groot of sterk hij ook is gaat onherroepelijk tenonder als er parasieten op zitten.
    De EU is ons, gewone burgers, aan het kapot maken.

  2. En dan graag de uitleg waarom N-VA hiermee allemaal niet begonnen is, als het toch zo makkelijk lijkt op papier. Als je natuurlijk begint met halve smokkelaars je vetrouwen te geven, loopt het helemaal fout van in de aanvang.

  3. Goed zo Theo, enkel één vraagje: Hoe denkt u dat te realiseren met de PS, de MR, Ecolo en PTB in uw nieuwe regering, aan wie u nu al beloofd hebt voor de periode 2024-2029 terug elk jaar 12Mia Euro Vlaams belastinggeld per jaar te “doneren”?

Plaats een reactie

Delen