Satire

Tweet van de week: cd&v en abortus

Redactie Satire

“Als andere partijen vinden dat er een verlenging van de abortustermijnen moet komen, vorm dan een regering zonder ons en dan zijn we uitgepraat.” Ja, Sammy Mahdi durfde het nog al eens te zeggen, hoor, in september 2020. Als het op abortus aankomt, is er geen enerzijds, anderzijds voor de cd&v.

Er is geen soepelheid in denken als het op abortus aankomt. Sammy zou voor de trein gaan liggen als er ook maar een millimeter geschoven werd met de termijnen waarop vrouwen abortus konden laten plegen of wanneer er geprutst werd aan de wachttijden. En dan hadden de coalitiepartners nog geluk dat ze hierover niet met Sammy zelf moesten onderhandelen. Ze mochten dat bespreken met de beminnelijke Joachim Coens. Als het aan Sammy lag, had hij bij de vraag alleen al de vraagsteller een dzjoef op zijn muil gegeven. Ze zouden direct weten dat er bij cd&v geen ruimte was voor koehandel als het op menselijk leven aankomt.

Boksbalbobo

Vandaag is Sammy Mahdi zelf voorzitter van cd&v. En dan zou je denken dat het ‘game over’ is met de plannen om termijnen voor abortus te verlengen. Zou je denken. Want het rapport ligt nog niet eens op tafel of Sammy stuurt al een vrouwtje naar de televisiestudio’s met een voorstel om zelf de termijn met twee weken te verlengen. Jawel, Sammy is van ‘no pasaran’ op ethische thema’s naar ‘kan ik u een lift geven’ gegaan, zonder verpinken. En dan hadden de coalitiepartners nog geen woord gezegd. Als Sammy Mahdi een bokser was, herkent u de man makkelijk aan het feit dat hij zodra hij de ring instapt, zichzelf een paar keer stevig in het gezicht slaat en vervolgens op de grond gaat liggen. Om daarna te roepen: “Haha, je hebt me niets eens geraakt!” Wat technisch gezien uiteraard volledig juist is. Maar of je er trots op moet zijn?

Binnenbuitenbaby

Het is wat je in het jargon wel eens hoort omschrijven als ‘een bocht van 360 graden maken’ of ‘de broek afsteken’. Enerzijds is cd&v tussen tegen abortus, maar anderzijds mag de foetus gerust nog wat langer wachten voor hij uit huis wordt gezet. Bekijk het als de extra bedenktijd die cd&v ook al gracieus liet vallen. Het is zoals een fijnzinnige mens op café al opmerkte: “Godverdomme, wie had dat ooit gedacht dat het Sammy zou lukken? Hij is erin geslaagd om cd&v om te vormen tot de BBB. De ‘boer boven baby’-partij.” En in welke tweet resulteerde deze demarche van moed en volharding? Geen. Sammy houdt het deze dagen op de koers en zijn favoriete voetbalclub. Ja, de nieuwe cd&v is een bron van heldhaftigheid. Een beetje zoals de oude dat was, toen ze Boudewijn een dagje lieten aftreden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Tweet van de week: cd&v en abortus”

Plaats een reactie

Delen