Viroloog Marc Van Ranst nadat hij een slagroomtaart in zijn gezicht kreeg. Foto Twitter

Viroloog Marc Van Ranst nadat hij een slagroomtaart in zijn gezicht kreeg. Foto Twitter

Uncategorized

Van Ranst bekogeld met slagroomtaart in Brugge

Simon Segers

Viroloog Marc Van Ranst heeft zondagochtend een slagroomtaart in het gezicht gekregen toen hij de Brugse Goudlederbehangzaal wou betreden om een lezing te geven. “De rest van de taart was best lekker”, schrijft hij op Twitter.

Het incident vond plaats aan de ingang van de zaal, waar Van Ranst kwam spreken over de gelijkenissen tussen Covid-19 en de Spaanse Griep. Een jongeman met een pizzadoos kwam zijn richting uit. “Zodra hij dicht bij mij was, opende hij die doos en gooide hij een slagroomtaart in mijn gezicht. Daarna liep hij meteen weg”, vertelde hij aan het Nieuwsblad. De viroloog heeft de dader nog proberen achternalopen, maar hij wist hem niet in te halen. “Iemand inhalen met ogen vol smurrie is natuurlijk niet evident. Ik zal het daar maar aan wijten dat ik hem niet te pakken heb gekregen.”

De lezing heeft na afloop van het incident gewoon plaatsgevonden. “Het was ambetant en laf, maar uiteindelijk ook niet meer dan dat, hé. Erna doe je gewoon voort”, vervolgde de viroloog. Later plaatste hij ook enkele foto’s op Twitter. “Gezicht afgeveegd en daarna mijn lezing gegeven. De rest van de taart was best lekker.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

13 gedachten over “Van Ranst bekogeld met slagroomtaart in Brugge”

  1. OMG komt die idioot weer in de picture… Zou er niet versteld van staan dat dit opgezet spel was zodat zijn nek weer kon zwellen van media-aandacht. Naar Nürnberg met deze valse profeet!

  2. Wie was dat ook weer, die Van Ranst? Och ja de enige linkse politieker, “viroloog” in bijberoep, die de wereld wijsmaakte dat mondmaskers nutteloos waren in coronatijden,…tot er weer stock was op federaal vlak, dan werden ze opeens verplicht. Deze uitspraak in volle crisis moet toch de geloofwaardigheid van deze politicus aantasten, vandaar de taart?

Plaats een reactie

Delen