Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Uncategorized

Voetballer Dante Vanzeir beschuldigd van racisme tijdens wedstrijd in MLS

Wannes Neukermans

De Belgische aanvaller Dante Vanzeir (24) wordt ervan beschuldigd een racistische opmerking gemaakt te hebben tijdens een wedstrijd in de Amerikaanse MLS-competitie. Zijn club, New York Red Bulls, en de MLS stellen een onderzoek in.

De 26-jarige spits Jeremy Ebobisse van San Jose Earthquakes vertelde na de 1-1 tegen de ploeg van Vanzeir dat de spits ‘het woord’ gebruikt zou hebben. San Jose dreigde na het opstootje van het veld te stappen, maar uiteindelijk ging de wedstrijd door. De opmerking van Vanzeir zou niet naar één van de spelers gericht zijn.

(Lees verder onder de tweet.)

De coach van San Jose had gevraagd aan de trainer van Vanzeir om hem van het veld te halen. “Naar wat ik gehoord heb van mijn spelers, is er iets gezegd dat echt onaanvaardbaar is. Dit kunnen we niet tolereren en ik hoop dat de MLS dit grondig onderzoekt en dat er eventueel bestraft wordt.” Uiteindelijk bleef de voormalige Union-speler tot minuut 86 op het veld staan.

De MLS omschrijft het incident als een gebeurtenis “waarbij taal zou gebruikt zijn die in strijd is met het beleid van de competitie”. Dergelijke incidenten leverden spelers in het verleden al enkele keren een schorsing op.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/04/vandenbempt-na-racismerel-rond-lukaku-blanke-man-moet-heropgevoed-worden-in-zijn-idee-over-zwarte-medemens/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

9 gedachten over “Voetballer Dante Vanzeir beschuldigd van racisme tijdens wedstrijd in MLS”

  1. Dat dit zelfs nieuws haalt! 🤮🤮
    Deze week werd een blanke jongen doodgestoken met 20 messteken door bruinsmoelen. Iemand iets van gehoord in de Vlaamse objectieve media?? Bijlange niet. Neger roepen is uiteraard vele malen erger dan iemand volledig lek steken.😡😡😡

  2. Sommige zwarte mensen zouden voor hun innerlijke gemoedrust beter naar een Afrikaanse biotoop trekken. Daar is toch de perfecte samenleving voor het zwarte ras (?). Voorbeeld: stel dat ik in Wallonië ga wonen en vervolgens begin te mekkeren dat de Walen zus en zo zijn. Dan is de conclusie toch simpel.

  3. de tol van de “schijndemocratie”negers en bruinsmoelen krijgen voorrang.Onze gevangenissen zitten nu al vol met dat volkje,binnenkort worden ze niet langer opgesloten en worden ze vervangen door blanken die het woord vuile neger gebruikt hebben.Een revolutie van de overblijvende blanke bevolking zal het resultaat blijken.Vandenbempt zal “scheidsrechter “zijn5 blanken voor een neger,die wel een crimineel feit heeft gepleegd,verkrachting,diefstal,jacking enz.Met vandenbempt zitten we veilig

  4. Laatst las ik als stripverzamelaar Jommeke en Piet Pienter en Bert Bibber. Daar komt het n-woord, zelfs het nik…-woord bij Jommeke meermaals voor. Er is dus onder druk van links een cultuur gegroeid waar zelfs de strips waarmee we zijn opgegroeid racistisch geworden zijn. Maar blijkbaar heeft enkel de blanke man/vrouw last van racisme, zwarten maar vooral bruinen kunnen per definitie niet racistisch zijn, en dat reflecteert zich ook bij de overheid. Hoeveel anders gepigmenteerden zijn al vervolgd voor racisme door justitie of door unia? Erger wordt het natuurlijk als bij een politiek, sportief, mediagebeuren, spel…een verlies of tegenvaller wordt geïncasseerd men onmiddellijk de racisme kaart trekt om het spel te doen keren. VB wordt groter en groter dus het racisme neemt toe, zonder ook maar naar de argumenten van VB te luisteren, er wetenschappelijke feiten erop na te slaan, of zelfs ook maar naar de redenen te kijken waarom iemand VB stemt. Deze tendens ondergraaft elke vorm van democratie en poging tot samenleven. Immers de nieuwkomer moet van alles voorzien worden, de autochtoon als per definitie racist moet voor alles opdraaien. Waar zit nu de discriminatie, wie zijn nu de racisten? Zo’n 30j geleden als organiseerde Hoegaarden een wedstrijd om een uitdrukking om op een bierkaartje te plaatsen: ik plaatste “de grootste racisten zijn deze die het eerst en het luidst racist een andere toeroepen”…het werd niet weerhouden.

  5. Nee hoor, een minderheid is zeker wel in staat om racistisch te zijn. Al ooit een Marokkaan bezig gehoord over een neger? Een Serviër over een Bosniër, een Turk over een Marokkaan? Een Indiër over een Pakistaan? Ik wil ze de kost niet geven de minderheden die racistisch zijn. Je zou eens wat meer moeten buiten komen en gesprekken aangaan met deze minderheden, dan zou je dergelijke nonsens niet uitkramen.

Plaats een reactie

Delen