Vraag van de Week: Moet er een minimum- en maximumleeftijd voor politici komen?

Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Voetballer Dante Vanzeir geeft racistische opmerking toe: “Ik accepteer elke mogelijke schorsing”

Wannes Neukermans

New York Red Bulls-aanvaller Dante Vanzeir heeft via een statement van zijn club toegegeven dat hij een “racistische opmerking” heeft gemaakt tijdens de voetbalwedstrijd afgelopen weekend. “Hoewel het niet mijn intentie was om iemand de kwetsen of te schofferen met mijn taalgebruik, heb ik wel dat gedaan. Dat spijt me zeer”, klinkt het.

De 26-jarige spits Jeremy Ebobisse van San Jose Earthquakes vertelde na de 1-1 tegen de ploeg van Vanzeir dat de Belgische speler ‘het woord’ gebruikt zou hebben. San Jose dreigde na het opstootje van het veld te stappen, maar uiteindelijk ging de wedstrijd door. De opmerking van Vanzeir zou niet naar één van de spelers gericht zijn. In onderstaande video is het incident te zien. Vanzeir lijkt iets te zeggen waardoor verschillende spelers van streek raken. Zelf geeft Vanzeir nu toe “een fout gemaakt te hebben”.

(Lees verder onder de tweet.)

Verandering

Er bleef enkele dagen onduidelijkheid bestaan over de gebeurtenis, maar nu komen Vanzeir en zijn club met een statement. “Ik wil me oprecht verontschuldigen richting de spelers van San Jose Earthquakes”, klinkt het. “Ik wil alles doen wat ik kan om deel uit te maken van de verandering die in onze sport en in de hele wereld moet gebeuren. Ik wil me ook excuseren (…). Ik heb een fout gemaakt en zal de nodige stappen ondernemen om te groeien.”

Voorts zegt Vanzeir nog “elke mogelijke schorsing of boete die door de Major Leage Soccer of zijn club worden opgelegd” te accepteren. “Ik wil deze kans gebruiken om mezelf te verbeteren, na te denken en samen te werken met organisaties die racisme aanpakken.”

In totaal publiceerde de club drie statements. Eén in naam van de club, die het incident veroordeelt. Eén in naam van coach Gerhard Struber, die zich verontschuldigt omdat hij Vanzeir niet van het veld haalde. En een laatste in naam van Vanzeir. Het is onduidelijk of de club nog verder wil werken met Vanzeir, die pas sinds februari 2023 in New York speelt.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/04/voetballer-dante-vanzeir-beschuldigd-van-racisme-tijdens-wedstrijd-in-mls/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

10 gedachten over “Voetballer Dante Vanzeir geeft racistische opmerking toe: “Ik accepteer elke mogelijke schorsing””

  1. Hij zal het woord neger gebruikt hebben. En dat is dan racisme. Negers zouden eens verplicht moeten worden een jaar of twee door te brengen in hun zo gewaardeerde cultuur van oorsprong. Eens zien of ze het daar beter hebben. En zo ja, niets belet hun van daar te blijven.

  2. Hij zal het woord neger gebruikt hebben. En dat is dan racisme. Negers zouden eens verplicht moeten worden een jaar of twee door te brengen in hun zo gewaardeerde cultuur van oorsprong. Eens zien of ze het daar beter hebben. En zo ja, niets belet hun van daar te blijven. ††††*************

  3. In de USA zijn ze al langer van het padje af maar dat wisten we reeds. Wat we ook weten is dat Dante nu niet persé een van de slimste is. Hij vliegt regelmatig door dommigheid uit de figuurlijke bocht. Hij had ze gewoon moeten uitkafferen in het puur vlaams, niemand die het zou verstaan hebben en hij zou toch eens flink niet-politiek-correct hebben kunnen uithalen.

Plaats een reactie

Delen