Uw Mening: Democratie komt in gevaar door religieus extremisme

Pro-hoofddoekenprotest in Brussel

Uncategorized

Voorschotfacturen energie liggen vaak veel te hoog: klanten spelen voor bank

Wannes Neukermans

Heel wat Belgen kregen bij de eindafrekening van hun energiefactuur honderden, zelfs duizenden euro’s terug, nadat ze hun voorschot fors zagen stijgen. Op die manier lenen heel wat klanten maandenlang geld aan energieleveranciers: ze spelen voor bank.

Nadat de gasprijzen stegen na de Russsiche inval in Oekraïne, besloten alle energieleveranciers om de tarieven fors op te trekken. Mensen zonder vast contract zagen hun maandelijks of driemaandelijks voorschotfactuur vaak verdubbelen. Maar dat bleek een forse overschatting, waardoor heel wat mensen bij hun eindafrekening geld terugkregen.

Verdienmodel

Het is in België een gekend verdienmodel van energieleveranciers: ze overschatten de energieprijzen en het verbruik van klanten, om op die manier te hoge voorschotfacturen aan te rekenen. Klanten spelen daardoor vaak maandenlang voor bank voor hun leverancier.

De federale regering is op de hoogte van deze problematiek en gaf in het verleden al aan hieraan iets te willen doen. Vooralsnog is er echter nog geen initiatief genomen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/brusselse-intercommunale-stuurt-al-maanden-geen-facturen-naar-klanten-en-moet-geld-lenen-om-personeel-te-betalen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Voorschotfacturen energie liggen vaak veel te hoog: klanten spelen voor bank”

Plaats een reactie

Delen