N-VA trekt met vertrouwde gezichten als lijsttrekkers richting verkiezingen

De Wever, Diependaele en Jambon trekken elk een lijst. Belga

Uncategorized

Waalse regering erkent droogte tijdens zomer 2022 als ramp en maakt 27,6 miljoen euro vrij

Wannes Neukermans

De Waalse regering heeft de droogte van 1 juli tot 31 augustus 2022 erkend als ramp. Daardoor zullen boeren die schade geleden hebben aanspraak kunnen maken op een budget van in totaal 27,6 miljoen euro. Dat meldt Waals minister van Landbouw Willy Borsus (MR). Wellicht zal Vlaanderen deze zomer beslissen over de droogteperiode tijdens de zomer van 2022.

In Wallonië werden een 7.000-tal boeren getroffen door de droogte: een kleine 80 procent van de aangegeven weilanden zou minstens 44 procent opbrengstverlies geleden hebben. Net als bij de droogtes van 2018 en 2020 is er een bruto compensatie van 222 euro per hectare afgesproken.

De regering-Jambon zal hoogstwaarschijnlijk de droogte van 2022 ook als ramp erkennen, schrijft Vilt. Het kabinet van Jan Jambon meldt dat het advies nog niet klaar is en dat de erkenning ergens deze zomer besloten zal worden. In Vlaanderen dienden 912 landbouwers een melding van schade in. In totaal zou het om 62 miljoen euro gaan.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Waalse regering erkent droogte tijdens zomer 2022 als ramp en maakt 27,6 miljoen euro vrij”

  1. Correctie….Vlaanderen zal 27,6 miljoen euro vrijmaken voor de Waalse boeren. Het geld van Wallonië zit in de luxueuze renovatie van hun parlement en hun parkeertunnel.

Plaats een reactie

Delen