Uncategorized

Wie wint zondag de Ronde van Vlaanderen?

Stijn Derudder

De hoogmis van het Vlaamse wielrennen staat weer voor de deur. Zondagavond weten we wie de opvolger is van de Nederlander Mathieu van der Poel. De Ronde van Vlaanderen is de apotheose van de Vlaamse wielerweek en ‘Vlaanderens mooiste’.

De favorieten voor de Ronde van Vlaanderen 2023 zijn volgens de meeste kenners en media de grote drie, namelijk Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tadej Pogacar. Zij hebben dit seizoen al laten zien dat ze in topvorm zijn en dat ze elkaar weinig ontlopen op de kasseien en hellingen. Dit jaar won Van der Poel Milaan-Sanremo, Van Aert de E3 en Pogacar was de beste in Parijs-Nice.

Maar er zijn natuurlijk meer kandidaten die een rol kunnen spelen in de finale of zelfs kunnen verrassen met een overwinning. Denk maar aan Christophe Laporte die Gent-Wevelgem won, samen met ploegmaat Van Aert zeg maar, en Dwars door Vlaanderen. Duidelijk toch wel een man in vorm. Kasper Asgreen, winnaar van twee jaar geleden, en Julien Alaphilippe, Søren Kragh Andersen, Tom Pidcock, Stefan Küng en Valentin Madouas mogen we zeker ook niet vergeten te vermelden.

Vorig jaar

Mathieu van der Poel was vorig jaar de beste na een ongemeen spannend einde. Voor Tadej Pogacar was het de eerste keer dat hij deelnam en dat was te zien aan de fouten die de Sloveen helemaal op het einde maakte. Bij de tweede doortocht van de Oude Kwaremont overheerste hij en reed iedereen naar huis. Iedereen, behalve Mathieu van der Poel.

Pogacar blufte en pokerde in de laatste rechte lijn in Oudenaarde, maar Dylan Van Baarle en Valentin Madouas konden Pogacar en Van der Poel nog vergezellen in de sprint. Van der Poel bleek de beste en Van Baarle en Madouas verschenen samen met de Nederlander op het podium. Pogacar eindigde uiteindelijk teleurstellend – voor hem toch – als vierde.

Vlaamse traditie

Zondag wordt het hopelijk opnieuw een spannende strijd, met deze keer liefst een Vlaming als winnaar, uiteraard.

Heel wat Vlamingen zullen op tv of langs de weg de wedstrijd volgen, want de ‘Ronde van Vlaanderen’ is nu eenmaal erg belangrijk en een hoogtepunt op de kalender in Vlaanderen. De Ronde is immers een sportieve uitdaging voor de renners, een spektakel voor de fans en een traditie voor de Vlamingen.

Lees ook:
https://redactie.palnws.be/2023/03/pal-cast-joris-de-kerpel-de-vlaamseleeuwenvlag-is-dankzij-ons-een-integraal-onderdeel-van-de-koers-geworden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

3 gedachten over “Wie wint zondag de Ronde van Vlaanderen?”

  1. “Brood en Spelen ” op z’n “Vlaams Best”. Klassieke, succesvolle, politieke formule, sinds het Romeinse Rijk, om de aandacht van de massa af te leiden van het crimineel geklungel van de bewindsvoerders. Nooit werden er, tijdens het bestaan van het Romeinse Rijk, meer” Spelen” georganiseerd dan vlak voor de ondergang ervan. De Ronde van Vlaanderen: Vlaamse opium voor Boerke Naas die hierdoor, hopelijk, o.a. vergeet dat, om maar iets te zeggen, de Federale regering 158 miljoen euro EXTRA vrij maakt voor opvang van asieleisers.

  2. Uiteraard niet. Bovendien, waren dat échte “coureurs”. Gebruikten ook “vitamientjes”. Maar de “ploeg” die nu wint, heeft de beste doping pharmaciens, die de controle instanties steeds “een stapje” voor zijn. Sport ?

Plaats een reactie

Delen