Druk op ziekenhuizen neemt af: minder dan 2.000 covid-19 patiënten waarvan 647 op intensieve zorg

Foto: Illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

110 euro: zoveel kost een Waal gemiddeld meer aan ziektekosten dan een Vlaming

PAL

In ’t Pallieterke pleit voormalig hoofdredacteur Karl Van Camp ervoor om de sociale zekerheid volledig te splitsen. Hij motiveert dat door te wijzen op het verschil aan ziektekosten tussen Vlamingen en Walen. “Op basis van de bijdragen voor de volledige sociale zekerheid in 2021 kan vastgesteld worden dat een Vlaamse titularis jaarlijks 9.011 euro aan sociale zekerheidsbijdragen betaalt, tegenover een Franstalige ‘slechts’ 7.343.”

“Splitsen die handel!”, schrijft Van Camp. Niet alleen financieel is er een verschil tussen beide landsdelen. “Opvallend blijft ook het verschil in het aantal uitkeringsdagen. Terwijl dat tussen Vlaanderen en Wallonië tien jaar geleden nog 4 dagen bedroeg, is dit intussen opgelopen tot bijna 6 dagen méér uitkeringen voor arbeidsongeschiktheid of invaliditeit per titularis, of ruim 22 procent méér!”

Lees hieronder het artikel uit ‘t Pallieterke:

https://palnws.be/2023/04/splitsen-die-handel/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “110 euro: zoveel kost een Waal gemiddeld meer aan ziektekosten dan een Vlaming”

  1. Je moet de SZ niet splitsen, je moet VL afsplitsen van “de zieke man B” en daar bestaan alle middelen voor. Maar daarvoor moet je wat meer b….n aan je lijf hebben dan de gemiddelde Vlaamse politicus al sedert 1830 ooit laten zien heeft. Hoe lang nog?

  2. We laten ons al sinds het bestaan van België rollen en nog hebben de meesten het nog steeds niet door. Bovendien worden we nog eens extra gerold door mensen die op een illegale manier het land binnenkomen en nadien toch mogen blijven. Hoeveel zouden we betalen aan mensen die nooit een cent hebben bijgedragen ?

Plaats een reactie

Delen