Chris Janssens (Vlaams Belang). Belga en Shutterstock

Uncategorized

Chris Janssens (VB): “Waarom ik niet deelneem aan de Gay Pride”

Gastauteur

Chris Janssens is fractieleider van Vlaams Belang in het Vlaams Parlement en ondervoorzitter van zijn partij. In deze vrije tribune legt hij uit waarom hij vandaag niet deelneemt aan de Brussels Pride.

Vandaag vindt de Brussels Pride plaats, de Belgische versie van de Gay Pride. Wat ooit begon als een parade voor de verbetering van de rechten van holebi’s, is de laatste jaren verworden tot een mars in handen van activistische fanaten die pas tevreden zullen zijn als elk mens zijn unieke gender en geaardheid heeft. De woordvoerders van de ‘LGBTQIA+-community’ lijken voltijds bezig te zijn met zoveel mogelijk letters en tekens aan hun ‘community’ toe te voegen. Ze zoeken daarmee vooral aandacht voor zichzelf en verspreiden intussen een beeld waar veel holebi’s zich niet mee willen vereenzelvigen. De Brussels Pride zou – zoals een pakje sigaretten – een waarschuwing voor holebi’s moeten bevatten: blijf weg als je jezelf geen schade wil toebrengen.

Hoe meer wettelijke rechten verworven werden (homohuwelijk, homoadoptie), hoe meer de regenboogorganisaties op zoek gingen naar andere seksuele geaardheden en genderidentiteiten. Je bent anno 2023 pas helemaal inclusief als je het hele spectrum van de LGBTTQQIAAP-‘gemeenschap’ omarmt: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Transsexual, Queer, Questioning, Intersex, Ally, Asexual, Pansexual.

Ik zeg daarover twee dingen:

1) Ik wil er niet mee geassocieerd worden.

2) De LGBTQIA+-‘gemeenschap’ bestaat niet.

Ik wil er niet mee geassocieerd worden omdat ik niet gedefinieerd word door mijn geaardheid. Ik heb er verdienste noch schuld aan. Ik ben niet in de eerste plaats homo maar wel zoon, broer, peter, vriend, collega. Ik ben een burger die toevallig anders geaard is. Niet meer, niet minder. En ik wil op geen enkele manier gebruikt worden door een activistische beweging die holebi’s stereotypeert als een rariteitenkabinet.

De LGBTQIA+-‘gemeenschap’ bestaat niet omdat ze elke holebi die buiten het politiek-correcte plaatje valt meteen buitensluit. Dat Çavaria, de koepelorganisatie van holebi-verenigingen, na de laatste verkiezingsoverwinning van mijn partij opriep om geen regering te vormen met het Vlaams Belang, zegt daarover voldoende. Ben je als homo rechts of conservatief, ben je Vlaams Belanger of soms zelfs N-VA’er, dan kan je volgens de woordvoerders van de ‘inclusieve’ LGBTQIA+-‘gemeenschap’ geen deel uitmaken van hun ‘diverse’ clubje. Het stoort me geenszins, integendeel: ik wíl er niet eens deel van uitmaken. Het sterkt me alleen in de overtuiging dat de fameuze ‘regenbooggemeenschap’ überhaupt niet bestaat.

En dus zal ik vandaag niet door de straten van Brussel paraderen. Symbolisch trouwens dat de mars door een stad trekt waar holebi’s de 364 andere dagen van het jaar voor hun veiligheid moeten vrezen, met dank aan de onophoudelijke toestroom van immigranten uit landen waar gevangenis- of doodstraf op homoseksualiteit staat. Daar zal je de woordvoerders van de Brussels Pride overigens met geen woord over horen reppen. (Terzijde: ik ben er fier op dat mijn partij de enige is die islamitisch geïnspireerde homohaat wél benoemt en bestrijdt.)

Met de verbetering van de rechten en de levensomstandigheden van holebi’s heeft de Brussels Pride niks meer te maken. De regenboogvlag die decennialang symbool stond voor de emancipatie van holebi’s is door de organisatie van de Pride zelfs vervangen door de ‘Intersekse Inclusieve Progress Pride Flag’, die het transgenderisme en de genderideologie promoot. Deze vlag dekt de verkeerde lading.

Wie de belangen van holebi’s wil verdedigen, blijft vandaag dus beter weg uit Brussel. De Pride is gekaapt door een activistische woke-beweging die alles verguist wat niet in haar dwingende genderideologie past.

Wie de belangen van holebi’s wil verdedigen, loopt niet in lingerie of in obscene kledij in een mars waar ook kinderen in opgevoerd worden.

De meeste holebi’s willen gewoon hun leven leiden zonder fixatie op hun geaardheid en zonder deel te moeten uitmaken van marginale minderheden die dwepen met hun genderidentiteit.

Bart De Wever zei ooit: “Het beste wat de Vlaamse Beweging voor Vlaanderen kan doen, is ophouden te bestaan.” Hoewel de N-VA helaas oproept om aan de Brussels Pride deel te nemen, zou ik De Wever willen parafraseren: het beste wat de zogenaamde LGBTQIA+-beweging voor holebi’s kan doen, is ophouden te bestaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Chris Janssens (VB): “Waarom ik niet deelneem aan de Gay Pride””

  1. Respect voor deze reactie. Chris Janssens doet me denken aan Wim Sonneveld. Wim was homo maar zou vandaag ook niet op de Gay Pride zijn geweest. Daarvoor hield hij teveel van zijn Nederlandse mensen en stond kritisch tegenover de progressieve evolutie die van ons individuen maakte. Los van elkaar met verlies van de gemeenschap. https://www.youtube.com/watch?v=C8Ff5OEUzd8

  2. Schitterende verklaring van Chris Janssens. Ik ervaar dezelfde houding bij homo’s in mijn omgeving : weg van die gemeenschap, zonder zebrapaden, de vlag, pride en derg.
    N-VA zou dus toch wegblijven van de pride, wegens angst voor geweld vanuit ‘de gemeenschap’ na berichten van Ecolo. Dat N-VA-ers meedoen ok, maar als partij blijf je idd beter weg.
    Ik begrijp ook niet dat de Vlaamse regering en veel gemeentebesturen zo in de weer zijn om çavaria de kans te geven hun ideeën te promoten. Deze ontving in 2022 1 miljoen euro subsidie van de Vlaamse regering, waarmee zij onze jeugd en kinderen blijven indoctrineren.

  3. In de VS, toch de bakermat van de woke-ideologie, beginnen de sportvrouwen te protesteren tegen de omgebouwde mannen die deelnemen aan hun competitie. Terecht, die transgenders zijn ordinaire valsspelers en de sportbonden durven er niks tegen beginnen, uit schrik voor een proces zeker.

  4. Groot gelijk dat Chris Janssens niet wil meedoen met dat bizarre en carnavaleske gedoe. Holebi’s verdienen beter. Hun belangen worden beter gediend door mensen zoals Chris Janssens dan door de roeptoeters die meelopen in een luidruchtige stoet met decadente trekjes die alleen uit zijn op media-aandacht. Zij mogen zich ook niet vergissen van vijand. Volgend jaar de Molenbeek Pride….dat zal vonken geven.

  5. ik dacht dat ik ,in navolging van Ieper die in de middeleeuwen levende katjes gooide van de Kathedraal,gisteren homo’s en lesbo’s van de daken zou zien vliegen ,gegooid door de moslimvrienden van de groenen,helaas heb ik niets gezien.

  6. Om niemand politiek on-correct te discrimineren maken we er “LGTBTQIABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ” van ! Weliswaar een krakkemikkig vehikel maar wel voldoende “politiek-correct ontaard” om in de Regime pers op te mogen duiken ; let op het element “IA” om het ezelsgehalte te beklemtonen.

  7. Ik durf zelfs niet gaan kijken omdat ik dan me dan eerst met een soepteljoor achteraan mijn slip gestoken zou dienen te bewapenen, want “zeker is zeker” en “een accident is gauw gebeurd”.

  8. Mateloos Respect voor Chris Janssens. Zijn reactie getuigt van bloedeerlijk gezond verstand en respect voor IEDEREEN. Maar gezond verstand en respect zijn zaken die bij die doorgeslagen linkse gekkies volledig verloren zijn gegaan. Een gay-pride is even belachelijk en misplaatst als een hetero-pride. Doe maar gewoon, dat is al gek genoeg.

Plaats een reactie

Delen