Elon Musk (Photonews)

Cultuuroorlog

Elon Musk over “woke virus”: “Dingen in vraag stellen is slecht geworden”

PAL

Tijdens een interview met de Amerikaanse komiek Bill Maher op HBO gaf Elon Musk (Tesla, Twitter, SpaceX) aan zich zorgen te maken over “het woke virus”. Volgens Musk brengt dat gedachtegoed de vrije meningsuiting in gevaar. “Je kan dingen niet meer in vraag stellen. We moeten opletten met alles dat anti-meritocratisch werkt en de vrije meningsuiting beperkt.”

Sinds Elon Musk Twitter overgenomen heeft, zijn er verschillende (rechtse) accounts die eerder geblokkeerd waren, opnieuw actief. Hij oordeelt dat de vrije meningsuiting quasi absoluut moet zijn en draaide daarom het besluit van de eerdere bestuurders van Twitter om gevoelige thema’s te censureren terug.

De Twitter-ceo kreeg daarvoor enorm veel commentaar van progressieve zijde. “Maar ik kan het echt niet harder benadrukken: we moeten de vrije meningsuiting beschermen. Het ding met censuur, waar sommigen voor zijn, is dat het ooit op jou zal toegepast worden.”

Lees ook:

https://palnws.be/2023/04/jurgen-ceder-elon-musk-neemt-journalisten-beet/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Elon Musk over “woke virus”: “Dingen in vraag stellen is slecht geworden””

  1. Als Elon Musk er last van heeft, wat moet het gewone volk dan zeggen ? Wij kunnen ons niet verdedigen tegen woke zoals Musk dat kan, die heeft poen en macht genoeg om zich te verweren.

  2. Wie dat doet en niet met de domme kudde meeloopt maar nadenkt wordt gestigmatiseerd als “negativist” , alles moet immers “positief” geëtiketteerd worden, zo willen de Lobbies het blijkbaar.

Plaats een reactie

Delen