Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Uncategorized

Ex-veiligheidsagent kan messentrekker overmeesteren in Lyon

Simon Segers

In metrostation Saxe-Gambetta in de Franse stad Lyon heeft een getuige van een mesaanval de dader kunnen overmeesteren tot de politie arriveerde.

Een jong koppel werd zaterdag in het metrostation benaderd door een man. Hij verweet naar verluidt de jongedame dat ze optrok met “een Europeaan”. Hoewel die laatste de situatie wou de-escaleren door tot kalmte op te roepen, trok de aanvaller een mes waarmee hij de jongeman in de borst stak. Een omstaander en ex-veiligheidsagent hoorde de vrouw schreeuwen en kwam snel tussenbeide. Hij ontwapende en overmeesterde de agressor en leverde hem uit aan de politie. Het slachtoffer is zwaargewond, maar niet in levensgevaar.

Koelbloedigheid

De barmhartige Samaritaan betreurt het naar eigen zeggen dat niemand anders heeft opgetreden. “Ik was niet bang, omdat ik technieken en trainingen heb ondergaan om met dit soort situaties om te gaan”, sprak hij. “Ik behield mijn koelbloedigheid, concentreerde me, maakte de noodzakelijke legale bewegingen om de persoon te overmeesteren.” Wanneer de politie ter plaatse kwam, kreeg hij felicitaties van de agenten voor zijn moedige interventie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Ex-veiligheidsagent kan messentrekker overmeesteren in Lyon”

  1. De jonge dame was van vreemde origine en de aanvaller ook ? Men mag bij dergelijke feiten wel eens duidelijk zijn over de identiteit van de betrokkenen. In dit geval geeft dat een beter beeld over de gepleegde feiten. Mag dat allemaal niet meer ?

  2. Wie is nu de agressor? De veiligheidsagent of de dader die door extreem links gedoogd word? Kortom, extreem links steunt de haat en is deze haat genegen omdat ze alweer niet reageren.

Plaats een reactie

Delen