Demir vraagt federale regering om mee in cassatie te gaan tegen Klimaatzaak

Demir zegt zich te verzetten tegen "opgelegde de-industrialisering". Photonews

Uncategorized

FILM. Succession: “De koningen van deze tijd”

Pieter Van Berkel

Met het vertrek van Tucker Carlson bij Fox News komt zijn voormalige baas, de machtige Australisch-Amerikaanse mediamagnaat Rupert Murdoch, opnieuw in de schijnwerpers. Toevallig kan men op dit eigenste ogenblik op Streamz een magistrale reeks bekijken die losjes gebaseerd is op het leven van de illustere zakenman: de satirische dramaserie ‘Succession’.

De geruchtenmolen draaide overuren na het plotse ontslag van de populaire televisiepresentator Tucker Carlson bij de conservatieve Amerikaanse nieuwszender Fox News. Tucker, niet vies van enige controverse, was niet aan zijn proefstuk toe en had al meerdere boycotpogingen overleefd. Wat heeft hem de das omgedaan?

Rupert Murdoch

“Het ontslag van Tucker Carlson kan een schok zijn, maar het volgt een consistent patroon van Rupert Murdoch over vele decennia”, schrijft journalist Yashar Ali op Twitter. “Hij geeft mensen heel, heel veel speelruimte. En dan wordt hij op een dag wakker en besluit dat hij het gehad heeft. Het is bijna altijd een schok voor degenen aan de ontvangende kant.”

“Problemen die Rupert heeft met talent, zaken die normaal iemand ontslagen zouden doen worden, worden toegevoegd aan zijn lange lijst van grieven: alles van beschuldigingen van wangedrag tot momenten waarop hij zich ergerde aan de presentator en persoonlijke interacties die hij niet waardeerde”, gaat Ali verder. “Dan, ineens, heeft hij het gehad.”

“Hij doet dingen wanneer hij ze wil doen en wanneer hij zijn grens bereikt, ontslaat hij de persoon. Niemand wordt gespaard van deze kant van Murdoch, ook zijn vrouw en kinderen niet. Boycots werken niet bij Rupert Murdoch. Hij weigert te buigen voor druk van buitenaf. Ze hebben vaak het tegenovergestelde effect.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “FILM. Succession: “De koningen van deze tijd””

Plaats een reactie

Delen