Het station van Zaventem en de brief van de bezorgde ouders. Foto Google Streetview

Het station van Zaventem en de brief van de bezorgde ouders. Foto Google Streetview

Uncategorized

“Fysiek geweld, afpersing en wapendracht op school”, ouders reageren na dodelijke vechtpartij Zaventem

Simon Segers

Een groep bezorgde ouders van leerlingen van middelbare school ZAVO hebben een open brief gedeeld naar aanleiding van de vechtpartij met dodelijke afloop vorige week. “We kunnen bevestigen dat er wel degelijk regelmatig incidenten zijn met geweld op school”, klinkt het.

In het station van Zaventem kwam vorige week vrijdag een 22-jarige man om het leven nadat hij onder een trein terechtkwam tijdens een vechtpartij. Een 16-jarige belandde eveneens op het spoor en verloor een been. Het incident is de bloedige afloop van een uit de hand gelopen ruzie tussen twee groepen allochtone jongeren van de nabijgelegen middelbare school ZAVO. Bovendien was het dodelijk slachtoffer een gekende vechtersbaas en hij had naar verluidt een samoeraizwaard bij op het moment van de feiten. De onderzoeksrechter stelde drie betrokkenen in verdenking van doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen ten aanzien van een minderjarige met voorbedachten rade en zware verminking tot gevolg. Op basis van camerabeelden bleek dat zij niet deelnamen aan het gevecht, waarna het gerecht hen buiten verdenking heeft gesteld.

“Directeur minimaliseert incident”

In navolging van het gebeuren verschenen bedreigingen aan het adres van de ZAVO-school en 600 van de 1.400 leerlingen bleven op maandag thuis. Nadat directeur Kurt Gommers hierover zijn onvrede uitte op radiozender Qmusic, publiceerden bezorgde ouders een open brief gericht aan verschillende kranten en de Vlaamse Parlementsleden. “Niet alleen het incident en de beelden die ze ter plaatse gezien hebben waren erg traumatiserend voor de leerlingen, ook hebben tal van leerlingen de doodsbedreigingen aan ZAVO zelf gelezen op sociale media”, schrijven de ouders. “Alle leerlingen zijn zwaar onder de indruk van dit incident en deze bedreigingen. Echter wekt de directeur de indruk dat te minimaliseren door die uitspraak.”

Angst voor represailles

De ouders hekelen verder ook de directeurs bewering dat er weinig geweld plaatsvindt op ZAVO. “… we kunnen bevestigen dat er wel degelijk regelmatig incidenten zijn met geweld op school”, vervolgen ze. “Dat gaat van fysiek geweld tot pestgedrag, wapendracht op school, afpersing, onderdrukking van broers die hun zus verplichten een hoofddoek te dragen, jongeren die geen leerling zijn in de school en toch plots in de gangen van de klas staan, enz. Het gekende probleem is dat de slachtoffers en de leerkrachten hiermee niet naar buiten durven te treden uit angst voor represailles door de daders of door de directie.”

Daarom vragen de ondertekenaars aan de school, de autoriteiten en het politieke bestel om actie te ondernemen. “We zijn bang dat dit niet het laatste incident zal zijn en onze kinderen daar ongewild bij betrokken geraken”, aldus de ouders. “We betreuren ook dat we tot op heden nog geen enkele reactie hebben gelezen of gehoord van minister van onderwijs, Ben Weyts. We hopen dat onze bezorgdheid serieus wordt genomen en dat er passende maatregelen worden genomen om de veiligheid op school, in de omgeving van de school en aan de haltes van het openbaar vervoer te waarborgen, niet alleen na dit incident, maar ook in de toekomst.”

Lees ook:

https://palnws.be/2023/05/de-omerta-van-de-pers-over-het-allochtone-bendegeweld/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

14 gedachten over ““Fysiek geweld, afpersing en wapendracht op school”, ouders reageren na dodelijke vechtpartij Zaventem”

  1. Elke Vlaming die leest in de regime pers dat het over “jongeren” gaat, weet heel goed dat het over allochtoon crapuul gaat maar dat politieke druk, en vooral als “krantenbedieningscontracten” verkleedde subsidies, de basis zijn van de ware toedracht niet aan het grote publiek kenbaar te maken als er criminele allochtonen mee gemoeid zijn. De olifant in de kamer negeren (let op: geen verwijzing naar zwarte medemensen voor de wokers onder u) en zeker als het om allochtonen gaat van islamitische achtergrond, zoals hier ook weer het “verplichten van de hoofddoek”, moet er per definitie omgetoverd worden naar “jongeren”. Diezelfde jongeren die stranden en recreatiecentra onveilig maken en zelfs aan groepsverkrachtingen deelnemen, om dan als straf een opstel moeten schrijven, wat in veel van hun gevallen al een hele opgave is. Zolang de politiek wegkijkt van deze problemen, zolang de politiek, de politie, de media en het gerecht blijft onder druk zetten alle wandaden en criminele feiten onder de mat te vegen, zolang voelt het allochtoon crapuul zich onaantastbaar en zetten ze een tandje bij met hun crimineel gedrag. Echte jongeren, het soort dat pinten drinkt, een lief zoekt, naar festivals trekt, als jobstudent werkt, worden hiermee in hetzelfde bad van het allochtoon crapuul ingeduwd, maar voor de politiek en de gesubsidieerde media, is dat geen enkel probleem: het gaat toch maar om niet islamitische blanke jongens en meisjes die per definitie al racistisch zijn gewoon omdat ze blank, en hetero zijn.

  2. En na de peiling van de “Stemming” vraagt men zich af waarom 57 procent van de respondenten zegt dat politici corrupt zijn. Die 57 procent heeft het niet alleen over financiële corruptie, maar ook over maatschappelijke corruptie en verloochening van de eigen identiteit.

  3. Kunnen we ons engageren om mensen in onze omgeving te sensibiliseren om écht een signaal te geven dat het zo niet verder kan. Ik probeer mijn kinderen te overtuigen dat het Vlaams Belang dé oplossing is voor het moralisme dat tegenwoordig heerst. VB niet mijn partij. Maar misschien willen de moraalridders luisteren als het protest te groot wordt. Mijn kinderen weten het echt niet meer op wie ze moeten stemmen. Het zijn nogal onafhankelijk denkende wezens, zie je. En ze hebben gelijk. Ik weet niet wat ze zullen doen, maar dat ze het gehad hebben met de huidige politieke cultuur is wel duidelijk.

  4. Uit welk bevolkingssegment zouden die “jongeren” in kwestie afkomstig zijn, raad u eens mee ? Juist geraden, ondanks alle PoCo-censuur van dat journaille.

  5. Daarom vragen de ondertekenaars aan de school, de autoriteiten en het politieke bestel om actie te ondernemen (sic). Die verhalen zijn bekend sinds de jaren 1980 dank zij lezersbrieven in de toenmalige kranten. De politiek heeft toen heftig gereageerd toen bleek dat het straacrapuul een gekleurde huidskleur had. Met het resultaat dat linkse, liberale en christendemocratische coalitieregeringen, een publicatieverbod eisten van dergelijke lezersbrieven via zelfcensuur. Concreet: allochtone criminelen in het biezonder genieten van een gedoogbeleid. Zelfs op een flagrante wijze wanneer het om minderjarigen gaat. Nooit geweten dat een van de zes of zeven regeringen, die dit apenland telt, onderhavig gedoogbeleid veroordeelt. Ook niet bij de sherif in Antwerpen.

  6. Dank zij ons kiesstelsel en het cordon sanitaire zitten de corrupte cordon sanitaire partijen safe. Vergelijk hun cluster scores met de 25 % van het VB. Vlaanderen telt circa zes miljoen inwoners alleen de kiezers van het Vlaams Belang zijn representatief voor onze Vlaamse identiteit. (Voorlopig) nog een minderheid dus. Vlaanderen heeft ook geen Vlaams gezinde krant ook al een handicap en hoeft niet te rekenen op empathie van de publieke en private televisiestations en dito pers. Getuige de kosmopoliet en Belgische marionet Alexander De Croo, die liever belastinggeld investeert in buitenlandse conflicten, dan in bedreigde economische/sociale sectoren en mensen in Vlaanderen.

  7. Als je namen van betrokkenen wil kennen, lees dan het artikel van Jurgen Ceder over ‘omerta’, hieronder.
    Ik vrees dat directies en de koppels tekort schieten in zo’n situaties. Ik ken een geval waar een (vrouwelijke) leerkracht steeds weer problemen en zelfs bedreigingen ondervindt met een zekere ‘Mohamed’. De directie kiest, zonder ruggenspraak, kant van Mo. Die lerares trekt haar conclusie en is de week daarop al bezig in een andere school. Met het lerarentekort is dat tegenwoordig geen probleem.

  8. Wanneer gaat men in de media nu eens ‘paard en voerman’ noemen. De culturele ingesteldheid van die vluchtelingen/gelukzoekers is een duidings element dat men steeds verdoezeld. Waarom eigenlijk ?

Plaats een reactie

Delen