Vraag van de Week: Kerk staat zegening homokoppels toe. Goede zaak?

Vraag van de Week: Kerk staat zegening homokoppels toe. Goede zaak? - Shutterstock

Uncategorized

Hot Marijke wil directeur van sekswerkerscollectief UTSOPI worden

Wannes Neukermans

Hot Marijke (36) wil Daan Bauwens laten schorsen en zelf directeur van sekswerkerscollectief UTSOPI worden. Volgens haar is het niet verantwoord dat de organisatie geleid wordt door een journalist in plaats van een sekswerker. Bovendien wordt Bauwens van seksueel misbruik beschuldigd. “Het kan toch niet zijn dat een vereniging die de rechten van sekswerkers beschermt, geleid wordt door iemand die zélf die rechten schendt.”

Zelf heeft Hot Marijke geen last ondervonden van de vermeende wanpraktijken van Daan Bauwens, maar ze schrikt niet van de aantijgingen. Daarom contacteerde Marijke Sabrina Sanchez, de directeur van de European Sex Workers Rights Alliance (ESWA). ESWA weigert nog met UTSOPI samen te werken na de vermeende uitspattingen van Bauwens.

“Zij vindt uiteraard ook dat Bauwens moet afgezet worden: niet enkel voor zijn wangedrag, maar ook omdat hij zelf geen sekswerker is en nooit geweest is”, vertelt Hot Marijke. In principe is dat namelijk een vereiste om lid te worden van de raad van bestuur. “En zeker om directeur te worden. Het is zéér eigenaardig dat dit destijds door de vingers is gezien.”

Lees hier alles over UTSOPI en Daan Bauwens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Hot Marijke wil directeur van sekswerkerscollectief UTSOPI worden”

  1. Ik stel voor een ongekastreerde kater of een loopse kat als voorzitter/voorzitster van de Unie van Sekswerkers te benoemen, ze hebben de vereiste stielkennis en -ervaring.

  2. Een misbruikte sekswerker, is dat zoals een uitgebuite arbeider? En is het de vereiste om als minister van landsverdediging ook militair te zijn (geweest)? Sekswerkers mijn kleurpotloden!

  3. Ondernemingen of organisaties die geleid worden door journalisten of hoeren zijn sowieso gedoemd om te falen. Ik gebruik nog steeds het woord hoer net zoals 50 jaar geleden.

Plaats een reactie

Delen