‘De Roze Leeuw’ richt Vlaamse afdeling op: “Groot draagvlak in Vlaanderen”

De Roze Leeuw. Facebook

Uncategorized

Jurgen Ceder: “Rave-party’s hebben net als doel wetten te overtreden”

Jurgen Ceder

Duizenden mensen hebben dagenlang een illegaal muziekfestival op het militair domein van Brustem bijgewoond. Er werd massaal drugs gebruikt en ongeveer alle wetten en reglementen die overtreden konden worden, werden er overtreden. De overheid greep niet in.

Dat gebeurde in een land waar je een boete krijgt als je per ongeluk met een diesel de verkeerde stad inrijdt. Waar infraroodcamera’s werden ingezet om de lichaamswarmte te detecteren van mensen die tijdens de lockdown naar hun vakantiehuisje waren getrokken. Waar de politie enkele weken geleden binnenviel bij leraars die foute moppen in een besloten WhatsAppgroep hadden gedeeld.

De onwettelijkheden van deze raves zijn niet gewoon een bijverschijnsel van de wil om te kunnen fuiven. Het negeren van alle wetten en reglementen overtreden is een essentiële doelstelling van het gebeuren. Men wil een ‘autonome zone’ creëren waar de regels van de rest van de samenleving, in het bijzonder inzake drugsmisbruik, niet meer gelden.

Hypocriete logica

De vergoelijkende artikels over het fenomeen in de Vlaamse kranten waren opvallend. Het waren dezelfde kranten die destijds een strenge inquisitie predikten tegen zelfs de lichtste overtredingen van de coronamaatregelen. Hoe zouden ze trouwens reageren als er ook maar één vlag van Schild & Vrienden zou te zien zijn geweest?

Zowel minister Verlinden als gouverneur Lantmeeters wilden niet optreden, omdat dat een veiligheidsrisico zou inhouden. Alsof massaal druggebruik geen risico inhoudt. De logica van die houding werd trouwens al na enkele dagen zichtbaar: een bijeenkomst van enkele honderden werd er een van 15.000.

Lees hieronder verder:

https://palnws.be/2023/05/rave-partys-hebben-net-als-doel-wetten-te-overtreden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Jurist Jurgen Ceder (°1963, Aalst) nam enkele jaren geleden als eresenator afstand van de Belgische politiek om zich toe te leggen op het vaderschap. Vanuit die hoedanigheid overschouwt hij als analist de grote gewapende en culturele conflicten waar de wereld vandaag mee te kampen heeft.

9 gedachten over “Jurgen Ceder: “Rave-party’s hebben net als doel wetten te overtreden””

  1. Marloes “van boven de Moerdijk”, met neusringen, wallen onder de ogen, complexion van een drug addict, kortom echt geknipt voor een rave-party, mag het met een belerend Hollands bargoenstaaltje in “VRT-NWS Laat” bij lachende Riadh Bahri zonder enige remmingen komen uitleggen : “Illegaliteit is niet het doel, het gaat om vrijheid” (vrtnws, di 02 mei). De volgende dag bloklettert vrtnws : “Het is slecht gesteld met persvrijheid in de wereld, ook België daalt in de ranking”. Hup Hup VRT.

  2. Voor een ‘autonome zone’ ga je naar hellegat Brussel of de binnenste ring van de hel van Dante.
    Van de MS media zijn we het vergoelijkende toontje al gewoon, zeker omdat er geen rechtse rakkers onder de feestvierders te vinden waren. Dat Vivaldi het laat afweten is allang geen nieuws meer, maar Demir kan/mag/moet tegen de natuurverstoringen toch wel optreden of er tenminste voor zorgen dat zich dit in Vlaanderen niet meer kan voordoen. Waar het dan wel kan, zie mijn aanbevelingen bovenaan.

  3. Rave parties zijn nochtans al ruim 20 jaar oud en ze zijn niet ontstaan uit politieke overwegingen of met als doel een parallelle samenleving te organiseren. Ze zijn ontstaan in het Verenigd koninkrijk waar men weigerde dansmuziek te spelen die de jeugd graag wilde horen omdat de volwassenen de muziek niet leuk vonden. Tien jaar daarvoor had je de underground New wave scene. Tien jaar daarvoor had je de hippie communes die wel politiek geëngageerd waren. Tien jaar daarvoor had je rock&roll dat ook niet politiek geïnspireerd was, maar in die tijd een serieuze afzetting tegen gevestigde muziek was. Telkens wanneer nieuwe organisatoren een nieuw merk uitvinden, zoals ID&T, Tomorrowland uitvond, gebeurde dat in een vacuüm van het nachtleven. Terwijl in Engeland de illegale raves plaatsvonden en de New Beat rage afgelopen was vond in het Nederlandse Noord-Brabant rond Tilburg een rave plaats met 35000 man, die meerdere dagen duurde, veelal amateuristisch en geïmproviseerd. Die organisatie zou uitgroeien tot ’s werelds #1 dance festival. Ook in die tijd werden de feestgangers en organisatoren als marginalen afgebeeld. Dit is waarom je volgens mijn mening deze keer te snel conclusies trekt Jurgen.

  4. Een goede en volledige samenvatting over early rave muziekgenre en hoe het tot hedendaagse ravemuziek leidde vind je in de documentaire: “can you feel it – how dance music conquered the world deel 1 tot 4, gratis en voor niks op Youtube voor eenieder die niet graag de bloemetjes buiten zet(te)

  5. Wil je autonome zones in de échte werkelijkheid zien, ga dan naar bepaalde plaatsen in Brussel, of naar de banlieues in Franse steden. Daar gelden god noch gebod. En het mag.

  6. Rock & Roll is ontstaan uit The Blues. Had niets te maken met “afzetten tegen gevestigde muziek”. Het waren, meestal, azijnpissers die een afkeer hadden van Rock & Roll. Rave is een afstompend, lawaaierig gedreun, wat niets te maken heeft met muziek. Trouwens, hoe zou het komen dat de meesten van die raverkes strontzat en gedrogeerd de randdebiel staan uit te hangen ? Kunnen ze, zonder drugs er niet van “genieten” ? Indien je vroeg genoeg en lang genoeg, frequent naar dat betonmolen gedraai luistert, gaat je gevoel voor muziek, als je dat al zou hebben, finaal naar de vaantjes. Het doof worden, krijg je er gratis bij. Ik wens alle Ronny’s, Johnny’s en Marina’s een goed gehoorapparaat, een nieuwe lever en nog een aantal, niet kapot gedrogeerde, hersencellen toe.

  7. Een beetje meer realistische regering had het volgende gedaan: politie erop af, en wanneer bleek dat er een paar duizend “muziek en dans liefhebbers” – lees: drugs en alcohol liefhebbers – aanwezig waren een evenredig aantal militairen ingezet om hun toch eigen domein te omsingelen om elke aanwezige te kunnen laten registreren om een flinke boete te kunnen geven. Ondertussen alle wagens laten wegslepen, en alle onder invloed van drugs zijnde te arresteren. Een tank zou misschien ook handig zijn om de wagens in afwachting te “immobiliseren”. (Beetje platter maken, dan ontsnappen ze niet zo eenvoudig meer)

  8. Maar, man toch ! Het is toch véél eenvoudiger, makkelijker én, vooral, zéér lonend om geld uit brave burgers hun zakken te kloppen, via onrealistische snelheidsbeperkingen. Het politiek crapuul klopt zich daarbij op de borst, met de slogan: “Wat zijn wij toch fantastische beleidsvoerders ! Want, bekommerd om de veiligheid van de burger”. Voor de zoveelste keer: politici = crapuul in feestverpakking en België is zo rot en corrupt als het klein is.

Plaats een reactie

Delen