Het onbekende transgender model voor de Pride-collectie van Adidas. Foto Adidas

Het onbekende transgender model voor de Pride-collectie van Adidas. Foto Adidas

Cultuuroorlog

Mannelijk model pronkt met ruim gevulde gulp in badpakkencollectie Adidas

Simon Segers

Sportmerk Adidas koos voor de productfoto’s van een badpak uit de nieuwe ‘Pride 2023-collection’ voor een mannelijk model. Die beslissing maakt veel verontwaardigde reacties los.

Het onbekende model heeft naast borsthaar ook een duidelijke uitpuiling in de schaamstreek. De collectie is een creatie van de Zuid-Afrikaanse ‘queer’ ontwerper Rich Mnisi. “Een ode aan zelfexpressie, verbeelding en het rotsvaste geloof dat liefde verenigt (…) Deze samenwerking maakt deel uit van onze inspanningen om de LGBTQIA+ gemeenschap te eren”, staat te lezen in de productbeschrijving. Verder is het model ook te zien in het promotiemateriaal van een jurk, die deel uitmaakt van dezelfde collectie.

“Krap rond de kroonjuwelen”

Op Adidas’ eigen website regent het negatieve en spottende commentaren. “Stop met biologische mannen te gebruiken om vrouwelijke badmode te modelleren”, reageerde een gebruiker. “Een beetje krap rond de kroonjuwelen. Bovendien lachten mijn kameraden mij uit op het strand terwijl ik ook een Bud Light dronk”, schreef iemand anders. Op het moment van schrijven staan er op de website van Adidas bijna 600 recensies bij het product, wat opvallend veel is. De gebruikersscore van 1,1 op 5 sterren is dan weer extreem laag.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “Mannelijk model pronkt met ruim gevulde gulp in badpakkencollectie Adidas”

  1. Een man in badpak is zo 2020. Vandaag de dag steken we daar een tot vrouw getransformeerde obese lesbische man met dwerggroei en anorexia in. Succes gegarandeerd!

  2. De familiedokter van onze kroostrijke familie in de jaren zestig had ooit tegen ons moeder gezegd: de mensen zullen mettertijd zotter en zotter worden wat de mentale gezondheid betreft. zot, zotter, zotst …. zotterdezotst!!

  3. Maar bah nee …Hoe meer hoe liever. Hoe meer ze tonen hoe groter de kans wordt dat de massa eindelijk de onzin van dit gedoe gaat inzien(enfin dat hoop ik toch..)

Plaats een reactie

Delen