Marokko legt migratieafspraken naast zich neer, PS en MR misnoegd over "Vlaamse havens" | PAL Dagoverzicht

Nicole de Moor. Photo News en Shutterstock

Uncategorized

Marokko legt migratieafspraken naast zich neer, PS en MR misnoegd over “Vlaamse havens” | PAL DAGOVERZICHT

PAL

In dit dagoverzicht overlopen we het belangrijkste nieuws van de dag. Hieronder vindt u samenvattingen van de meestbesproken onderwerpen van de dag, gebundeld in één artikel.


Vlaamse regering lanceert tijdelijke maatregelen om lerarentekort weg te werken

Om het lerarentekort weg te werken en het beroep van leerkracht aantrekkelijker te maken, lanceerde de Vlaamse regering woensdagochtend enkele maatregelen. De meest in het oog springende is die van de leraar-specialist. Die maatregel moet ervaren leerkrachten de kans geven om hun expertise te verzilveren. De vakbonden vrezen dat de maatregel voor frictie in de lerarenkamer zal zorgen. Lees hier verder.


Sinds Qatargate houdt Marokko zich niet meer aan migratieafspraken

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) is het sinds Qatargate moeilijker geworden om uitgeprocedeerde Marokkanen naar hun land van herkomst terug te sturen. Ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) gaf in een antwoord op een parlementaire vraag aan dat Marokko zich sinds het uitbreken van dat schandaal niet meer aan de afspraken houdt. Qatar en Marokko worden ervan beschuldigd leden van het Europees Parlement te hebben omgekocht. Lees hier verder.


“Vlaamse havens” zetten kwaad bloed bij PS en MR in commissie Defensie

Een onschuldig voorstel van resolutie van N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge heeft woensdagochtend een communautaire rel uitgelokt in de Kamercommissie Defensie. Dat de Noordzeehavens in de resolutie “Vlaams” worden genoemd, zette kwaad bloed bij de aanwezige Kamerleden van PS en MR. Lees hier verder.


PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen