Federale regering stopt gradueel met krantenconcessie: “Risico dat overheid schadevergoeding moet betalen”

Bevoegd minister De Sutter gaat zo snel mogelijk met de top van Bpost samenzitten. Photonews

Uncategorized

Tinne Van der Straeten: één van de hoofdrolspelers in de groene neerwaartse spiraal

Drieu Godefridi

“De Kamerfractie van Groen/Ecolo bevindt zich in een neerwaartse spiraal waarbij enkel het meest elementaire instinct tot zelfbehoud soelaas kan bieden”, schrijft columnist Drieu Godefridi. “Momenteel lopen er vier zaken waarvan er – in een rechtsstaat die naam waardig – drie gevolgen zouden moeten hebben.”

2 – Tinne Van der Straeten

Na haar opleiding Afrikaanse studies begon Tinne Van der Straeten haar politieke carrière bij de meest radicale Vlaamse milieuactivisten. Nadat ze meer bekendheid had verworven, besloot Tinne haar diploma aan te vullen met een avondopleiding rechten. Deze aanvullende training stelde haar in staat om advocaat te worden. Ze werd voor 50 procent partner in een advocatenkantoor genaamd BLIXT, dat gespecialiseerd is in energiezaken. Een belangrijke cliënt van BLIXT was Gazprom, de gasgigant die eigendom is van de regering van de Russische Federatie. Als 50 procent-aandeelhouder ontving Van der Straeten geld van de Russische overheid.

Niet tevreden met dat alles, keerde Van der Straeten terug naar de politiek om minister van Energie te worden en een ‘all-gas’-beleid te voeren dat objectief gezien voordelig is voor gasproducenten, waaronder Qatar, Algerije, de VS en natuurlijk Gazprom. Het is leuk om te bedenken wat de reactie van de pers zou zijn als de heer Bouchez of de heer De Wever in dezelfde positie zouden verkeren als mevrouw Van der Straeten. Dat monsterlijke belangenconflict vereist dat mevrouw Van der Straeten wordt verwijderd uit het ministerie dat ze zo goed als kapot heeft gemaakt.

Lees hier verder:

https://palnws.be/2023/05/groen-ecolo-de-hoofdrolspelers-in-een-neerwaartse-spiraal/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Drieu Godefridi is ondernemer en essayist. Hij heeft een dozijn essays gepubliceerd, waaronder De Groene Utopie, dat in een dozijn talen is vertaald. Hij levert regelmatig bijdragen aan het Gatestone Institute (New York), 't Pallieterke, Atlantico (Parijs), Contrepoints, Dreuz en Pan (Brussel).

3 gedachten over “Tinne Van der Straeten: één van de hoofdrolspelers in de groene neerwaartse spiraal”

  1. De meest vervuilende MINIster die er bestaat, gascentrales zijn moorden wat betreft de CO2 uitstoot en anderzijds is de CO2 uitstoot van zonnepanelen en windmolens duizenden keren groter dan die van een kleine SMR kerncentrale. Men zou de zonnepanelen en windmolens extra moeten belasten omdat ze duizenden keren meer vervuilen. En de prijs van onze energie zou ook drastisch dalen. Conclusie, totaal onbekwaam en meest vervuilende MINIster ooit.

  2. Even erbij meegeven dat waarschijnlijk wetende dat de groene hegemonie volgend jaar hopelijk voor een paar decennia op zal houden te bestaan, dit wangedrocht zoeven de nettarieven nog snel verdubbeld heeft “omwille van de groene transitie”. Heeft iemand ook al eens opgemerkt dat zij nooit juwelen draagt, geen oorringen, geen kettingen, geen ringen, zelfs niet deze die ecologisch en duurzaam zijn? Hopelijk tot nooit meer, je hebt ons al genoeg gekost en gaat ons nog veel kosten…voor niets!

  3. Tinne speelt inderdaad de hoofdrol, maar iedereen die bij Groen zijn mond heeft opengedaan, heeft ook bijgedragen. De meesten zien de bui al hangen en nemen de vlucht naar het lokale niveau, in de hoop dat ze nog enkele naïeve dorpelingen kunnen overtuigen.

Plaats een reactie

Delen