Europarlementslid Guy Verhofstadt (Open Vld). Foto Shutterstock

Europarlementslid Guy Verhofstadt (Open Vld). Foto Shutterstock

Uncategorized

Verhofstadt stopt volgend jaar met Europese politiek

Simon Segers

Europees Parlementslid en voormalig Belgisch premier Guy Verhofstadt (Open Vld) zal zich niet opnieuw verkiesbaar stellen bij de verkiezingen in 2024. Dat vertelde hij in een interview met De Tijd.

De liberaal is ondertussen 70 jaar en hij gaf te kennen niet opnieuw te zullen opkomen, ook niet als lijstduwer. “Ik heb al gezegd dat ik geen nieuw mandaat ambieer en ik zal niet op een lijst staan om verkozen te worden”, sprak hij. “Behalve als met pan-Europese lijsten wordt gewerkt. Dan wil ik mijn Europese bekendheid op onder meer de sociale media nog wel eens inzetten. Het zou de verwezenlijking zijn van een droom, want ik vecht al twintig jaar voor zo’n lijst.”

Memoires

Op de vraag waarom hij niet graag terugblikt op zijn periode als eerste minister tussen 1999 en 2008 antwoordde de politicus dat hij geen enkele aandrang voelt “om nog schoonmoeder te spelen”. Hij wees naar de cijfers betreffende de Belgische openbare schuld ten tijde van zijn regeringen als beste parameter omde resultaten van zijn federale carrière te beoordelen. Desondanks zal hij na afloop van zijn politieke carrière “zoals elke eerste minister” wel zijn memoires schrijven. “Al zoek ik nog uit hoe. Want ik zou niet weten wat elke maand gebeurd is, laat staan elke dag”, aldus Verhofstadt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

24 gedachten over “Verhofstadt stopt volgend jaar met Europese politiek”

  1. Dwaallicht Guy Verhofstadt plunderde al de pensioenkassen van parastatalen zoals Belgacom en Belgocontrol om die miljarden te storten in zijn bodemloze begrotingsput. Hij versjacherde onze elektriciteit aan de Fransen voor zijn “golden share”, en verkwanselde ons patrimonium met dubieuze sale & leaseback-operaties aan exotische palmboomvennootschappen. De lusten voor vandaag, de lasten voor morgen of anders gesteld Après nous le déluge. Er zitten mensen in de gevangenis die minder schade hebben berokkend dan Verhofstadt.
    Verhofstadt heeft een groot talent om compleet van mening te veranderen. Niet om zijn principes, maar uit pragmatisme” zei ex-Ecolo minister Isabelle Durant ooit. Hij verbrandt moeiteloos wat hij aanbeden heeft, van zijn overtuiging tot zijn vrienden.
    De Verhofstadt-periode mag tot de grote rampen van onze vaderlandse geschiedenis gerekend worden. Hugo Coveliers heeft ooit Verhofstadt een slecht mens genoemd, en toen men hem vroeg of hij daar spijt van had, was zijn antwoord: “Nee, Verhofstadt is ook een slecht mens. Ik heb in mijn bureau het boek “De Slechtste Mensen Aller Tijden” liggen. Keizer Nero staat daar onder meer in, Hitler ook. Ik heb ooit tegen Verhofstadt gezegd dat er dringend een tweede druk van dat boek moet komen. En dat hij daar ook mag in opgenomen worden. Dat is gewoon een doorslecht iemand, totaal onbetrouwbaar. Op het moment dat die man iets beloofde, wist hij al dat hij zich daar niet ging aan houden. Als Verhofstadt ooit al principes had, heeft hij ze telkens weer verloochend voor de macht.” “Nigel Farage heeft Verhofstadt mooi getypeerd. Hij heeft hem ooit gezegd dat de Britten nog altijd bij de EU hadden gezeten als Verhofstadt er niet geweest was. Ik geloof dat goed.”
    Bijna een kwarteeuw lang maakt de Open VLD onafgebroken deel uit van de federale regering en leverde in drie legislaturen zelfs de premier, Verhofstadt en De Croo. Ondertussen hebben we de boeren van hun land verjaagd, hebben we het ondernemerschap kapot belast en onze maakindustrie naar China verhuisd. Onze universiteiten werden woke, onze technologie is buitenlands en onze eigen energievoorziening hebben we afgeschakeld. We zijn in niets nog zelf bedruipend maar we spelen wel het OCMW van de wereld.

  2. Econoom Geert Noels:
    Palnws 13 juli 2022

    “Zijn paarse regeringen haalden allerlei begrotingstrucs uit om op korte termijn geld in de lade te krijgen, maar die kosten ons nu miljarden: de afbouw van pensioenfondsen, de sale-and-lease-back van overheidsgebouwen en NMBS, de uitverkoop van onze energiesector, waardoor Engie nu met onze voeten kan rammelen”.
    “Verhofstadt bestuurde tijdens zeven vette jaren, maar legde geen buffers aan voor de toekomst”.
    “Hij erfde van Dehaene een land in blakende gezondheid en maakte er een puinhoop van. Hij is de slechtste premier die we ooit hebben gehad.”

    Hopelijk wordt hij na zijn parlementair mandaat verantwoordelijk gesteld voor de miljarden deficit waarmee hij ons heeft opgezadeld en definitief geïnterneerd zodat hij geen fratsen meer kan uithalen.

  3. DAT is de zakkenvuller die er verantwoordelijk voor is dat wij de allerduurste energie van de wereld betalen.
    Iedereen weet wat hij gedaan om die schulden te verlichten. Hij moest allang in den bak zitten!!!!

  4. Zijn vader had hem, 70 jaar geleden, beter in de pispot geschoten. Van al het politiek crapuul, wat hier rondloopt, is hij hét aller grootste crapuul der wanstaltige, politieke schurken. Hij heeft de broodnodige, Belgische energievoorziening uitverkocht aan de, eeuwenoude vijand van Vlaanderen, nl.: Frankrijk, in ruil voor Franse steun voor zijn EU postje. Openbare gebouwen, voor een habbekrats verpatsen, om ze, daarna, peperduur, te huren. Ik ben nu radicaal, Vlaams gezind. 50 Jaar geleden, was ik Vlaams gezind, met een mild, Belgisch gevoel. Verhofstadt heeft, dat laatste, in mezelf, compleet kapot gemaakt. Zonder Verhofstadt, had België, misschien, nog een kans gehad. Die klootzak zou moeten worden veroordeeld, voor misdaden tegen de menselijkheid van het Belgische (ja, ook het Belgische !) en Vlaamse Volk.

  5. Op de vraag waarom hij niet graag terugblikt op zijn periode als eerste minister tussen 1999 en 2008… WAAROM??? OMDAT DEZE BLAUWE SUPERLUL SINDS DAN BELGIË MET DE HOOGSTE STAATSSCHULD HEEFT OPGEZADELD.. VERDWIJN MOTTIG KONIJN! 😡😡😡😡😡

  6. Eerst, delen van het openbaar domein verkopen aan de privé, dan ze terug huren van de privé. Op korte termijn een plus voor de staatskas, op lange termijn een flinke aderlating. Merci, Mijnheer Verhofstadt….

Plaats een reactie

Delen