Actrice Rachel Zegler nabij een reclamebord met een afbeelding van de originele prinses. Foto X

Actrice Rachel Zegler nabij een reclamebord met een afbeelding van de originele prinses. Foto X

Uncategorized

Vermoedelijke moslimterrorist aan de slag als redder in Tongeren

Guus van Betten

Ophef in het Limburgse Haspengouw. Daarbij gaat het niet om de rave in Sint-Truiden, maar om de Irakees Osama Y.T. die een tijd aan de slag was als redder in het stedelijk zwembad van Tongeren, ondanks zijn betrokkenheid bij talloze slachtpartijen in Irak.

Osama Y.T., een veertiger uit Hasselt, werd gisteren opgepakt op verdenking van terreuraanslagen in Irak, zijn land van herkomst. Bevoegd Staatssecretaris Nicole de Moor looft op Twitter het werk van het parket. Nochtans kwam de man pas in 2020 op de radar van de veiligheidsdiensten, nadat hij al vijf jaar in België verbleef. Hij zou als lid van Al Qaida verantwoordelijk zijn voor bijna 400 doden en duizenden gewonden bij verschillende bomaanslagen in Bagdad, in 2009 en 2010.

Ondanks zijn crimineel palmares, kon Y.T. in 2015 als vluchteling ons land binnenkomen en ging hij zelfs aan de slag als redder in Tongeren. Hoewel hij nog niet veroordeeld is en elke betrokkenheid ontkent, vroeg Staatssecretaris de Moor om zijn erkenning als vluchteling in te trekken.

Vermomd als vluchteling

Dat het gemakkelijk is voor een terrorist om als vluchteling in Europa asiel te krijgen, is geen geheim. Zo waarschuwde de Duitse geheime dienst Bundesnachrichtendienst (BND) al in 2016 dat terreurorganisatie IS haar strijders een opleiding gaf zodat ze niet zouden opvallen tussen de vluchtelingen. Dat die
waarschuwing niet uit de lucht gegrepen was, werd snel duidelijk. Zo vond de Duitse politie tal van explosieven in de woning van de Syrische vluchteling Djaber al-Bakr. In datzelfde jaar werden in een Duits asielzoekerscentrum nog drie Syriërs opgepakt die ervan verdacht werden handlangers van IS te zijn. Niet veel later liep het
getormenteerde Yezidi-meisje Ashwaq Ta’lo haar IS-beul Abu Humam tegen het lijf in Schwäbisch Gmünd.

Ook Tunesiër Brahim A. die in 2020 drie mensen ombracht in Nice, kwam Europa binnen als vluchteling. In het Nederlandse Arkel werd enkele maanden geleden nog een Syrische vluchteling opgepakt met een voorgeschiedenis als IS-chef.

Of Osama Y.T. van plan was om nieuwe aanslagen te plegen, is niet bekend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Guus van Betten staat in het onderwijs en volgt voor PAL mee de politiek op met een bijzondere interesse voor onderwijs.

5 gedachten over “Vermoedelijke moslimterrorist aan de slag als redder in Tongeren”

  1. Heeft niets te maken met verkeersveiligheid, ze komen op plaatsen waar de pakkans het grootst is en de kassa kan weer rinkelen. Vivaldi heeft de kassa leeggemaakt en de put moet met iets opgevuld worden.

  2. Die ambtenaren die het statuut van vluchteling gaven aan o.a. Osama Y.T., wat kennen die van de reële situatie in Iraq, Ruanda-Urundi , Sudan of andere conflicthaarden in de wereld waarvoor zij ook bevoegd zijn? …..

  3. Terroristen aller landen welkom in het inclusieve Vlaanderen (sic). Politici onverschillig voor het potentieel gevaar. Zolang de terreur hen niet persoonlijk raakt is er niets aan de hand. Reden waarom de terroristen willekeurig modale onschuldige burgers uitpikken voor hun walgelijke praktijken en geen politici.

  4. Met andere woorden, de controle van asieleisers laat veel te wensen over, nietwaar mevrouw de moor, u importeert de haat met ons belastingsgeld dus u bent mede verantwoordelijk voor dit gevaar en haat.

Plaats een reactie

Delen