Voormalig voorzitterskandidaat Schelfhout over malaise Open Vld: “Iedereen aan boord houden is onrealistisch”

Geert Wilders. Photonews

Uncategorized

VIDEO. Jan Verheyen: “Als de ‘kwaliteitspers’ achtergrond wil bellen ze Michaël Roskam. Als HLN achtergrond wil bellen ze mij”

Stijn Derudder

Vlaamse media kiezen zeer bewust wie ze waarover aan het woord laten. Dat maakt ook regisseur Jan Verheyen mee, vertelt hij in een interview met ’t Pallieterke. “Als de ‘kwaliteitspers’ achtergrondinformatie wil bij films, bellen ze Michaël Roskam. Als Het Laatste Nieuws duiding wil, dan bellen ze mij.”

Jan Verheyen heeft – op bepaalde vlakken – een iets ‘rechtser’ profiel dan de gemiddelde Vlaamse cultuursector. “Bepaalde media bellen mij niet omdat ze een bepaald beeld van mij hebben”, stelt hij. “Bepaalde redacties maken vanuit een soort ideologische visie effectief keuzes uit een soort ideologische visie.”

“Om het met een boutade te zeggen: als de ‘kwaliteitspers’ achtergrondinformatie wil bij films, bellen ze Michaël Roskam”, vertelt Verheyen. “Maar als Het Laatste Nieuws duiding wil, dan bellen ze mij. (…) Terwijl ik denk van ‘Jong, bel ons alle twee, want wij zullen misschien verschillende nuances aanbrengen.”

Lees hier het volledige interview met Jan Verheyen:

https://palnws.be/2023/05/jan-verheyen-filmregisseur-in-dit-bizarre-land-studeren-elk-jaar-40-a-50-regisseurs-af-van-de-filmscholen-dat-is-volslagen-waanzin/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

Plaats een reactie

Delen